On kevätsiivouksen aika

Ah, kevät! Kevään lähestyminen tarkoittaa usein sinistä taivasta, pidentyneitä päiviä ja lämpimämpiä kelejä. Monelle meistä kevään tulo tarkoittaa myös kevätsiivousta.

Kodin kevätsiivouksen lisäksi kevät on mitä mainioin aika virkistää myös itseämme, niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Tässä viisi tapaa virkistää elämäsi läpikotaisin tänä keväänä:

1. Vanhat pihalle, uudet tilalle

Yleisin tapa suorittaa kevätsiivous on asunnon tai talon lattiasta kattoon kuuraaminen. Kevätsiivouksella tarkoitetaan kertyneen pölyn ja hämähäkinseittien pyyhkimistä, huonekalujen uudelleenjärjestämistä ja tavaroiden keräämistä lattialta ja nurkista kaappeihin tai varastoon.

Pölyjen pyyhkimisen lisäksi kevät on myös täydellinen aika tarkistaa mikä toimii ja mikä ei - ja mikä kaipaa päivitystä. Ehkä se on mikro, joka ei enää toimi tai ruoanlaittovälineiden uusiminen, ikkunoiden korjaus, uuden kattotuulettimen vaihto tai vaikkapa uusi matto. Mikä ikinä tarve onkaan, vanhan päivittäminen uuteen tuo kotiisi uutta elämää.

2. Terveellisten elämäntapojen kehittäminen

Aivan yhtä tärkeää kodin puhdistamisen lisäksi, on puhdistaa ja virkistää mieltämme.

Kevät on oiva aika luoda uusia positiivisia elämäntapoja. Syömällä hyvin, nukkumalla riittävät yöunet päivittäin sekä urheilemalla säännöllisesti voimme hyvin, niin henkisesti kuin fyysisesti.

Terveelliset elämäntavat voivat tarkoittaa myös esimerkiksi töihin kävelyä tai pyöräilyä, kuntosalijäsenyyden hankkimista tai vaikka terveellisen lounaan syömistä pikaruokavaihtoehtojen sijaan.

Lämpimämmät ilmat luovat usein lisää motivaatiota urheilla ja elää terveellisemmin. Ota kaikki hyöty irti uudelleen löytyneestä motivaatiostasi.

3. Kunnosta ja uudista

Valoisampien päivien lisäksi kevät tarjoaa mahdollisuuden kunnostaa ja uudistaa asuintilaasi. Ehkäpä uusi maalipinta tai eloisampi väri seinille? Entäpä uuden taiteen hankkiminen, huonekalujen uusi järjestys tai jopa uuden keittiön asennus. 

Miten saisit asuintilastasi kotoisamman, jännittävämmän ja houkuttelevamman?

4. Puhdista kehosi

Jos etsit tapaa keventää askeltasi, kokeile kehosi puhdistamista.

Poista haitta-aineita kehostasi juomalla tuoremehuja ja yrttiteetä, lisää hedelmiä ja vihanneksia ruokavalioosi ja vähennä lihan, maitotuotteiden sekä valkoisen jauhon käyttämistä. Poista valkoinen sokeri ruokavaliostasi ja lisää probiootteja sisältävien tuotteiden, kuten jogurtin kulutusta. Detox-kuurin jälkeen kehosi tuntuu kuin uudelta!

5. Tyhjennä mielesi

Olisiko paras kevätsiivous kuitenkin mielen kevätsiivous.

Säännöllisen meditaation ja mindfulnessin on havaittu vähentävän stressiä, ahdistusta, masennusta sekä väsymystä - ja lisäävän onnea.

Sovellukset, kuten Headspace ja Calm ovat tehokkaita työkaluja, jotka auttavat sinua toteuttamaan säännöllisiä meditaatioharjoituksia helposti.

Tuumasta toimeen!

Olipa kyseessä epäkunnossa olevien esineiden vaihtaminen toimiviin, uuden mehukoneen hankkiminen kehon puhdistusta varten, ikkunoiden sälekaihtimien korjaus tai kodin remontti, me Ferratumilla osaamme auttaa.

Ferratum-lainat maksetaan tilillesi hetkessä hyväksytyn hakemuksen jälkeen, joten ne ovat nopein ja helpoin tapa turvata varasi. Täytä vain lainahakemus verkkosivuillamme. Paperitöitä ei tarvita.

Lainan hakeminen on täysin ilmaista. Saat lainapäätöksen jopa minuuteissa. Hyväksytyn lainapäätöksen saatuasi rahat siirretään tilillesi muutamassa minuutissa.

Aloita kevät oikein www.ferratum.fi

 

Tervetuloa chattiin!

The chat is not available.

Chat ei ole tällä hetkellä käytössä.
Jätä meille viesti

Kiitos viestistäsi, vastaamme mahdollisimman pian.

System error