Prime-laina

Kiinnostaako DJ:n ura?

Me Ferratumilla uskomme siihen, että ihmisiä tulee rohkaista tavoittelemaan unelmiaan, olemaan rohkea ja tekemään asioita, jotka ovat heille tärkeitä. Onko unelmanasi DJ:n ura? Nyt olet oikeassa paikassa! Musiikki inspiroi monia ihmisiä ja sillä on voima saada meidät tuntemaan laajan skaalan erilaisia tunteita. Musiikista tulee elämämme soundtrack ja sen avulla pystymme pääsemään pois jokapäiväisten huolten ääreltä aivan toiseen maailmaan. Ei ole siis ihmekään, että monen ihmisen unelmana on DJ:n ura. Mutta miten päästä alkuun DJ:n uralla? Kun on kyse uuden aloittamisesta ja unelmien tavoittelusta, suurin ongelma usein on juuri alkuun pääseminen. Moni ei tiedä mistä aloittaa. Tarvitset suunnitelman siitä, missä olet nyt ja mihin haluat mennä – se on varmin tapa edetä asiassa.

Olemme listanneet kuusi kohtaa, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun toteuttaaksesi unelmasi DJ:n urasta.

1. Korvat hörölle

Ensimmäinen ja tärkein asia kohti unelmaasi DJ:n urasta, on kuunnella aktiivisesti musiikkia. Kuuntele toisten DJ-tähtien musiikkia esimerkiksi Soundcloudissa, Youtubessa tai Mixcloudissa. Käy klubeilla kuuntelemassa DJ:n soittamaa musiikkia. Saat hieman tuntumaa ja ymmärrystä siihen, miten voit rakentaa hyvän DJ-setin. Miten setti aloitetaan ja mihin se loppuu? Mitä tapahtuu setin aikana? Kehität koko ajan ymmärrystäsi siitä, mistä juuri sinä DJ:nä pidät. Oletko kiinnostunut housesta, elektrosta, dancehallista, trapista, teknosta tai popista? Pidätkö four-to-the-floor biiteistä isojen droppien kera vai pidätkö monimutkaisemmista biiteistä vai vetoaako sinuun hypnoottisemmat rytmit? Kun tiedät mistä pidät, sinun helpompi suodattaa musiikkia ja poimia juuri omaa korvaasi miellyttävät musiikkityylit sekä kappaleet.

2. Osta ohjelmisto ja DJ-välineet

Seuraavaksi sinun täytyy hankkia itsellesi DJ:n tarvitsemat työkalut eli musiikkiohjelmisto sekä laitteisto, jotta pääset heti tosi toimiin. Ableton, Traktor ja Serato DJ ovat suosittuja musiikkiohjelmistoja, joilla jokaisella on omat etunsa. Ohjelmiston lisäksi tarvitset laitteiston, jotta pääset miksaamaan. Voit aina hankkia paremmat laitteet myöhemmin, mutta peruslaitteiden hankkiminen on välttämätöntä. Pioneerin DJM-850 mikseri tai Denonin DN-X1600 ovat hyviä valintoja. Kun olet nämä hankinnat tehnyt, voit alkaa kokeilemaan. Voit oppia paljon olemalla utelias ja kokeilemalla eri asioita. Suosittelemme katsomaan eri ohjelmistojen videotutoriaaleja, joita löytyy sadoittain Youtubesta.

3. Ilmoittaudu kurssille

Työkalujen kokeileminen, DJ-tähtien musiikin kuunteleminen sekä videotutoriaalien katsominen ei ole ajanhukkaa. Mutta niiden avulla pääset vain tiettyyn pisteeseen asti. Jotta pääset DJ urallasi seuraavalle tasolle, ilmoittaudu kurssille. DJ-kurssin avulla voit oppia muun muassa tarkempia tekniikoita, tuottamista ja saat neuvoja live-esiintymiseen.

4. Nauhoita oma miksauksesi

Kun olet oppinut käyttämään uutta ohjelmistoasi sekä laitteistoasi ja olet saanut perusteet haltuun, on aika kasata kokoon oma miksauksesi. Ideana on luoda tarina musiikin avulla. Kun olet kuunnellut DJ-tähtien miksauksia, sinulla pitäisi olla ajatus siitä, miten rakennat oman miksauksesi. Käytä Logicin tai Abletonin ohjelmistoa, jotta voit nauhoittaa miksauksesi ja jaa se sen jälkeen Facebookissa, Soundloudissa tai Mixcloudissa. Oma miksauksesi voi toimia myös demona, joka esittelee tyylisi. Voit antaa demosi kuunneltavaksi klubeille ja promottoreille.

5. Laita itsesi likoon

Seuraavaksi sinun pitää laittaa itsesi likoon ja alkaa tosi toimiin – eli tehdä DJ:n hommia. Loppujen lopuksi sehän on sitä, mitä haluat tehdä, eikö? Paras tapa on aloittaa soittaminen kotibileissä tai syntymäpäiväjuhlissa. Ota vastaasi mikä tahansa tilaisuus, jossa pääset soittamaan yleisön eteen. Käy klubeilla sekä underground-bileissä ja pyri tutustumaan mahdollisimman moneen alalla olevaan ihmiseen. Kaikista tärkeintä onkin juuri tutustua ja luoda suhteita muihin dj-hommia tekeviin, promoottoreihin ja ravintola-alalla oleviin ihmisiin. Voit myös ottaa itse yhteyttä paikallisiin baareihin ja klubeihin. Voit pyytää mahdollisuutta soittaa hiljaisimpina iltoina, kuten esimerkiksi keskiviikkoisin. Tämä on erinomainen tapa saada itsellensä ensimmäisiä keikkoja. Voit myös kasata kokoon muita dj-lupauksia ja isännöidä kokonaisen tapahtuman paikallisessa baarissasi. Totta kai voit alkaa heti lähettämään demojasi promoottoreille ja tapahtumajärjestäjille, mutta suositeltavampaa on aloittaa soittaminen erilaisissa tuttujesi järjestämissä juhlissa tai tilaisuuksissa.

6. Johdonmukaisuus ja kärsivällisyys

Teet omia miksauksia, hiot omia taitojasi ja tyyliäsi sekä esiinnyt livenä – elät DJ:n elämää. Tärkeintä tässä vaiheessa on johdonmukaisuus. Aseta itsellesi tavoitteita. Voit asettaa tavoitteeksesi soittaa jossain tietyssä tapahtumassa DJ-tähtien kanssa johonkin tiettyyn päivämäärään mennessä. Tai voit asettaa tavoitteeksesi bookata neljä esiintymistä kuuden viikon ajalle. Tutustu muihin nouseviin DJ-tähtiin, promoottoreihin, baarien ja klubien omistajiin sekä rakenna omaa profiiliasi. Tärkeintä on olla kärsivällinen. Jatka soittamista, kehitä itseäsi ja kokeile uusia juttuja.

7. Aloita tänään

Kun kyse on unelmiesi tavoittelusta, niiden eteen on tehtävä töitä. Jos et aloita tänään, niin milloin? Usein vaikeinta on aloittaa ja tehdä ensimmäinen siirto unelmiesi saavuttamiseksi. Toiseksi ongelmaksi yleensä muodostuu raha. Tämän vuoksi Ferratum on suunnitellut helppoja ja joustavia pienlainoja, joiden avulla saat rahat käyttöösi nopeasti. Mikäli tarvitset jonkun lainoistamme ostaaksesi musiikkiohjelmiston tai maksaaksesi DJ-kurssin, me autamme sinua saavuttamaan unelmasi. Voit hakea pienlainojamme helppokäyttöisen mobiilisovelluksemme tai nettisivujemme kautta ja saat lainapäätöksen minuuteissa. Heti, kun olet saanut hyväksytyn lainapäätöksen, raha siirretään tilillesi päivän sisällä.

”Elämä on jännittävä seikkailu tai se ei ole mitään. ”

- Helen Keller

Tervetuloa chattiin!

The chat is not available.

Chat ei ole tällä hetkellä käytössä.
Jätä meille viesti

Kiitos viestistäsi, vastaamme mahdollisimman pian.

System error