Jouluun on enää muutama viikko

Miten vaikea onkaan ajatella, että on jo joulukuu ja jouluun on vain muutama viikko aikaa! Vuosi on ollut kokonaisuudessaan aika mahtava. Oikeastaan, kun miettii kulunutta vuotta, sitä väistämättä huomaa, kuinka eri tavalla asiat olivat samaan aikaan viime vuonna. Haluamme kertoa teille Jonin tarinan siitä, kuinka pienellä tuella voit päästä taloudellisten haasteiden yli ja luoda mahtavia uusia muistoja läheistesi kanssa.

Jonin vuosi 2017 alkoi vahvasti: hänet ylennettiin myyntipäälliköksi ja hän muutti tyttöystävänsä kanssa vihdoin isompaan asuntoon. Kuitenkin samana kesänä Jonin tyttöystävän työtunteja karsittiin yrityksen kärsiessä taantumasta. Yrityksen tilanne ei valitettavasti parantunut edes kesän päätyttyä, joten tyttöystävä joutui jatkamaan osa-aikaisena työntekijänä. Tämä luonnollisesti vaikutti Jonin ja hänen tyttöystävänsä yhteiseen talouteen.

Joulun lähestyessä

Joulu onkin juuri se aika vuodesta, kun moni kokee taloudellista ahdinkoa. Vaikka sekä Joni että hänen tyttöystävänsä kuinka yrittivät vältellä aihetta, marraskuun puolessa välissä he joutuivat myöntämään, että olisi aika tehdä päätöksiä joulun suhteen. Heidän käytössään oli ainoastaan kolme neljäsosaa heidän aikaisemmista tuloistaan, ja se alkoi tuntua.

Jonin vanhemmat asuivat Turussa ja hänen avopuolisonsa vanhemmat Jyväskylässä. Viime vuosina he olivat viettäneet joulun yhdessä, mutta vastuu joulun järjestämisestä oli vuorotellen kummankin vanhemmilla. Jonin sekä hänen tyttöystävänsä joulutraditio olikin jo pitkään ollut vuokrata auto, mukava hotellihuone ja viettää joulu yhdessä heidän perheidensä seurassa.

Tee lista ja löydä ratkaisuja

Koska Jonille sekä hänen tyttöystävälleen oli tärkeää viettää joulu yhdessä heidän perheidensä kanssa, he tekivät listan kaikista jouluun liittyvistä kuluista ja yrittivät saada nykyiset varansa riittämään. He joutuivat silti toteamaan, etteivät numerot yksinkertaisesti olleet heidän puolellaan.

He soittivat surullisina perheilleen ja kertoivat, että he joutuvat poikkeuksellisesti viettämään joulun erillään. Heidän perheenjäsenensä olivat tietenkin pettyneitä ja murheellisia, mutta he eivät halunneet syyllistää Jonia tai hänen puolisoaan. Pariskunnan onneksi heillä ei ollut vielä lapsia, joten ainakaan heidän ei tarvinnut kohdata lasten pettymystä siitä, etteivät he näkisi isovanhempiaan jouluna.

Joni sekä hänen tyttöystävänsä onnistuivat löytämään perheilleen muutamia pieniä lahjoja, jotka he lähettivät postitse ennen joulua. Heistä tuntui kuitenkin niin väärältä viettää joulu kaukana heidän perheistään. Loppujen lopuksi perheen kanssa yhdessä vietetty aika on se, mistä joulussa on kyse.

Apua hädän hetkellä

Oli joulukuun 21. päivä, kun Joni sekä hänen tyttöystävänsä tulivat kotiin töistä ja istuivat sohvalla surullisina miettien, kuinka erilainen joulu heillä olisi edessään. He eivät kumpikaan saisi palkkaa ennen vuoden vaihdetta, ja laskettuaan kaikki kulunsa yhteen, olisivat tarvinneet vielä noin 300 euroa lisää voidakseen viettää joulun yhdessä perheidensä kanssa.

Jonin tyttöystävä oli tietokoneellaan muokkaamassa joulukortteja edellisvuoden joulukuvista, kun hän sattumalta näki Ferratumin mainoksen. Nopeasti he olivatkin jo täyttämässä lainahakemusta netissä, ja he saivat vastauksen muutamassa minuutissa - hakemus oli hyväksytty! Jo seuraavana päivänä rahat olivat heidän tilillään. Joni ja hänen tyttöystävänsä varasivat heti netistä auton ja hotellin yllättääkseen vanhempansa.

Se kaikista merkityksellisin lahja

Jouluaattona, juuri ennen joulurauhan julistusta, Joni sekä hänen tyttöystävänsä saapuivat Jonin vanhempien oven taakse - kotiin, jonne molempien perheet olivat kokoontuneet juhlistamaan joulua. Jonin sekä hänen tyttöystävänsä mielestä oli mahtavaa nähdä heidän perheenjäsentensä ilmeet, kun ovi aukesi ja he toivottivat kaikille hyvää joulua. Se oli parhain lahja, jonka he olisivat perheillensä voineet antaa.

Elä parasta elämääsi

Johtavana kansainvälisenä rahoituspalveluiden tarjoajana ja finanssiteknologian pioneerina Ferratum Group on tukenut ihmisiä vuodesta 2005 nopeilla, yksinkertaisilla ja innovatiivisilla taloudellisilla ratkaisuillaan.

Kehitimme Joustavan auttamaan juuri kaltaisiasi ihmisiä elämään heidän parasta elämäänsä.

Joten, kuinka voimme auttaa?