Lahjaideoita nuorille perheille

Hmm, lahjaideoita nuorille perheille. Mitä sellaista voisit ostaa, jota heillä ei jo olisi? Tarvitsevatko he oikeasti lisää vauvanvaatteita tai leluja? Tuskinpa.

Jos etsit lahjaideoita ystävillesi, joilla on vauva, markkinoilla on juuri nyt useita nerokkaita vempaimia, jotka helpottavat nuorten perheiden arkea merkittävästi.

Mitä siis sanoisit näistä ratkaisuista?

1. Tutti, joka sulkeutuu automaattisesti pudotessaan

Kuvittele, että olet puistossa tai junassa, ja vauvasi pudottaa tuttinsa maahan. Sehän menee likaiseksi. Perinteisesti ajatellaan, että tutti pitäisi pestä vedellä ja saippualla ennen kuin se annetaan takaisin vauvalle. Mitä siis teet? Saippuan ja veden mukana kuljettamiselle täytyy olla parempi vaihtoehto. Ja niin onkin.

Raz-babyn Keep-it-Kleen-tutissa on muovinen suoja, joka tulee tutin ympärille. Aina kun tutti putoaa, suoja sulkeutuu automaattisesti ja suojaa tutin kumiosaa estäen sitä likaantumasta!

Olennainen esine jokaiselle vanhemmalle. 

2. Vauvan tarkkailu iPhonella

Jokainen nuori perhe tarvitsee itkuhälyttimen. Markkinoilla on monia vaihtoehtoja, joissa on nettikameran tyyppinen kamera ja kannettava katselulaite. Mutta kun kerran käytämme niin paljon aikaa puhelimillamme, eikö olisi järkevää, että vanhemmat tarkkailisivat vauvojaan puhelimella? Withings Smart Baby Monitor, Lollipop, Cloud Baby Monitor ja niiden kaltaiset tuotteet tekevät juuri niin.

Mobiilisovellusten avulla vanhemmat voivat nähdä vauvan puhelimillaan sekä saada ilmoituksia muun muassa äänistä ja liikehdinnästä. Koska ääni kulkee molempiin suuntiin, vanhemmat voivat myös soittaa tuutulauluja tai taustaääntä auttaakseen vauvaa nukkumaan ja jopa jakaa suoraa videota heidän ystäviensä tai perheensä kanssa.

3. Tutti, joka mittaa vauvan kuumeen

Vauvan kuume on vanhemmille yksi kaikkein pelottavimmista oireista, ja on erittäin tärkeää tarkkailla vauvan lämpöä. Siksi tutti, jossa on sisäänrakennettu lämpömittari, saattaa pelastaa henkiä.

Esimerkiksi Summerin Pacifier Thermometer -tuttikuumemittarissa on jopa Fever Alert -ominaisuus, jonka avulla vanhemmat voivat mitata vauvan kuumeen yöllä häiritsemättä vauvaa.

Suurimmassa osassa tuttikuumemittareita on myös sisäinen muisti, johon edelliset mittaukset tallentuvat, jotta vanhemmat voivat tarkkailla vauvan tilaa.

4. Pidä omaisuutesi tallessa

Joskus kaikkein yksinkertaisimmat ideat ovat parhaita. Vanhemman pitää huolehtia vauvan lisäksi myös vauvan leluista, ruoasta ja tarvikkeista, vanhemman omista tavaroista, kuten avaimista tai lompakosta puhumattakaan. Ei ole vaikea kuvitella, että tavaroita putoaa tai häviää.

Tällöin kuvaan astuu vaunukassi. Kassi kiinnitetään klipsillä vaunujen työntöaisaan tai sen voi venyttää myös aisan ylitse. Kassi tarjoaa lisää säilytystilaa ja sen avulla vanhemmat voivat pitää olennaisimmat tavarat turvassa vetoketjutaskuissa.

5. Vedenpitävät ruokalaput

Olemme säästäneet ehkä parhaan viimeiseksi.

Ollaanpa rehellisiä – vauvoja on vaikea pitää puhtaina. Ruoka-aikaan vauvat saavat suuren osan ruoasta päälleen. Nyt siivoaminen on kuitenkin paljon helpompaa silikonisten, uudelleen käytettävien ruokalappujen tultua markkinoille.

Ruokalappu on veden- ja tahrankestävä. Kun jotakin läikkyy, vanhemmat voivat vain pyyhkiä ruokalapun puhtaaksi tai pestä sen astianpesukoneessa, ja se on taas valmis käytettäväksi.

Ällistytä ystäväpiirisi vauvaperheet jollakin näistä upeista lahjaideoista!