Näin toteutat uudenvuodenlupauksesi

Suosituimmat uudenvuodenlupaukset – näin toteutat ne!

Tässä sitä taas ollaan, uudesta vuodesta on jo aikaa ja 2019 on laitettu kunnolla käyntiin! Tämän kunniaksi haluammekin puhua hieman uudenvuodenlupauksista.

ComRes:in tekemän tutkimuksen mukaan brittiläisten suosituimmat uudenvuodenlupaukset olivat vuonna 2015:  

 1. Painon pudotus (33 prosenttia)
 2. Liikunnan lisääminen (38 prosenttia)
 3. Terveellisesti syöminen (32 prosenttia)
 4. Terveydestä huolehtiminen (15 prosenttia)
 5. Uuden taidon oppiminen tai harrastuksen aloittaminen (15 prosenttia)
 6. Omaan hyvinvointiin panostaminen (12 prosenttia)
 7. Ajan viettäminen perheen ja ystävien kanssa (12 prosenttia)
 8. Juoda vähemmän alkoholia (12 prosenttia)

Hyvistä aikomuksista huolimatta...

Suosituimpien uudenvuodenlupausten lista ei taida yllättää, vai mitä? Vaikka suurimmalla osalla on hyvät aikomukset, US Newsin artikkelin ’Minkä takia 80 prosenttia uudenvuodenlupauksista epäonnistuu?’ mukaan 80 prosenttia uudenvuodenlupauksista on rikottu jo helmikuun toiseen viikkoon mennessä.

Miten sinun perheesi uudenvuodenlupaukset ovat sujuneet tähän asti?

Miksi ihmiset rikkovat uudenvuodenlupauksiaan?

Yleisin syy rikkoa uudenvuodenlupaus liittyy lupauksen laatuun. Jos lupaus ei ollut tarpeeksi tarkka, jonka vuoksi siitä tulee helposti liian laaja ja se tuntuu saavuttamattomalta.

Jos ei lyö lukkoon konkreettisia tavoitteita ja tarkkoja päämääriä, lupaus on vain toive, jonka suhteen on helppo luovuttaa ensimmäisen esteen tullessa eteen. Jos taas tietää tarkalleen, mihin on pyrkimässä teoillaan, on esteetkin helpompi ylittää.

Tee lupauksesta tarkka, mitattava ja saavutettava

Kun on tarkka päämäärä mielessä, on helpompi tietää, mitä kohti pyrkiä. Tämän vuoksi on tarpeellista aina tehdä tavoitteista selviä. Näillä tarkasti määritellyillä päämäärillä on helpompi saavuttaa haluttu lopputulos. On myös huomattavasti helpompi pysyä motivoituneena, kun tietää tarkalleen, mikä odottaa palkintona!

Tavoitteiden tulisi aina olla myös helposti mitattavia. Mittauttavuuden voi oikeastaan nähdä tarkan määrittelyn yhtenä osa-alueena. Jos päämäärät ovat tarpeeksi selvät ollakseen mitattavia, ne on myös mahdollista saavuttaa. Vaikka tavoitteiden pitää motivoida, haastaa ja rohkaista on todella tärkeää motivaation kannalta tietää, että ne ovat tavoitettavissa ja realistisia.

Käytännön esimerkkejä

Koska haluamme tehdä tavoitteiden saavuttamisesta mahdollisimman helppoa, olemme listanneet suosituimmista uudenvuodenlupauksista konkreettisia esimerkkejä, joiden avulla teet lupauksestasi tarkemman ja saavutettavan.

 1. Painon pudotus – ’Haluan painaa 65kg.’
 2. Liikunnan lisääminen – ’Harrastan liikuntaa viidesti viikossa tunnin verran.’
 3. Terveellisesti syöminen – ’Liityn painonhallintaryhmään.’
 4. Terveydestä huolehtiminen – ’Valmistan terveellisiä lounaita ja tuon ne töihin sen sijaan, että kävisin ulkona syömässä.’
 5. Uuden taidon oppiminen tai harrastuksen aloittaminen – ’Menen kielikurssille ja kehitän kielitaitoani joka päivä tunnin ajan.’
 6. Omaan hyvinvointiin panostaminen – ’Meditoin viidesti viikossa heti herättyäni.’
 7. Ajan viettäminen perheen ja ystävien kanssa – ’Soitan vanhemmilleni kahdesti viikossa ja tapaan joka viikko ainakin yhden ystävän lounaan merkeissä.’
 8. Juoda vähemmän alkoholia – ’Juon alkoholia vain viikonloppuisin.’

Kokeile käytännössä

Antamiemme esimerkkien mukaisesti voit miettiä minkälaisia uudenvuodenlupauksia sinä ja perheesi voisitte tehdä. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että lupausten tulee olla tarkkoja, mitattavia ja saavutettavia!

Tässä muutama perhekeskeinen esimerkki:

 • ’Haluaisin viettää enemmän aikaa lasteni kanssa, joten luen heille neljänä iltana viikossa 30 minuuttia’.
 • ’Perheenä on tärkeää, että teemme asioita yhdessä, joten menemme museoon tai elokuviin ainakin kerran kuukaudessa.’
 • ’On myös tärkeää, että minulla ja kumppanillani on kahdenkeskeistä aikaa, joten järjestämme treffit joka toinen perjantai ja laitamme lapset hoitoon.
 • ’Perheemme tulisi syödä terveellisemmin, joten teemme kotiruokaa kuutena iltana viikossa.’

Pieni apu on välillä tarpeen

Monelle meistä rahoitus voi olla ratkaisevaa motivaatiomme kannalta ja ilman sitä tavoitteet voivat jäädä saavuttamatta. Oli kyse sitten rahasta kodin kunnostukseen tai jokapäiväisten kulujen kattamiseen, Ferratum tarjoaa lyhytkestoisia lainoja henkilöille, jotka tarvitsevat hiukan lisäapua saavuttaakseen päämääränsä.

Ferratumin lainat ovat nopein ja helpoin tapa hakea rahoitusta, kun haluaa saada asioita tapahtumaan. Asiakas voi täyttää lainahakemuksen vain minuuteissa ja lainapäätöksenkin saa muutamassa sekunnissa. Kun laina on hyväksytty, asiakas saa rahat tililleen heti seuraavana päivänä.
 

Toivotamme kaikille onnea uudenvuodenlupausten pitämiseen vuonna 2019!