Kohtaamme joka vuosi sekä henkilökohtaisia, että ammatillisia haasteita. Ylitämme esteitä ja saatamme ottaa hiukan takapakkia, mutta harppaamme silti reippaasti eteenpäin ja saamme uutta elämänkokemusta.

Kuitenkin, jos emme tietoisesti pohdi ja reflektoi kuluneen vuoden tapahtumia ja mitä niistä opimme, voi olla helppo aloittaa uusi vuosi entiseen tapaan ja mennä virran mukana.

Uusi vuosi tuo nimittäin mukanaan mahdollisuuden muutokseen ja uusien tavoitteiden asettamiseen. Uuteen vuoteen kannattaa suunnata tarkoituksena tehdä siitä elämän paras vuosi. 

Päätösten tekeminen

Lewis Carrollin klassikossa Liisa Ihmemaassa eksynyt Liisa tapaa irvikissan ja pyytää tältä apua oikean suunnan löytämisessä. "’Riippuu siitä, minne haluat päästä” sanoi kissa. ”Ei minulla ole niin väliä” Liisa vastasi. ”Sitten ei ole väliä, minne päin menet”, irvikissa vastasi. ”Kunhan pääsen jonnekin” Liisa lisäsi. ”Jonnekin sinä kyllä pääset, jos vain jatkat kävelemistä tarpeeksi kauan”, kissa sanoi.

Mutta mitä jos sen sijaan, että jättäisit kaiken sattuman varaan, ottaisitkin kontrollin päätöksistäsi? Uusi vuosi on nimittäin täydellinen mahdollisuus reflektoida aikaisempia päätöksiä ja miettiä, missä olet ja minne haluat mennä.

Yksi yleisimmistä syistä siihen, miksi ihmiset eivät saavuta päämääriään on se, että he eivät ole tehneet suunnitelmia tulevaisuuden varalle.  Ranskalainen kirjailija ja runoilija Antoine de Saint-Exupéryn sanoja lainaten: ”Tavoite ilman suunnitelmaa on vain unelma.”

Päätösten tekeminen

Kun mietit tulevaa vuotta, mikä tekisi siitä loistavan? Mitä sinä haluaisit saavuttaa?

Kenties tänä vuonna haluaisit vihdoinkin kunnostaa vierashuoneen, matkustaa enemmän, aloittaa uuden harrastuksen tai kehittää ammatillisia taitojasi haastaaksesi itseäsi ja tehdäksesi itsestäsi kiinnostavamman työnantajille.

Kysy itseltäsi, mitä sinun pitää tehdä, jotta saavutat unelmasi.

Mitä me kerromme itsestämme

Yksi yleisimmistä syistä siihen, miksi emme saavuta päämääriämme on omakuvamme – tarinat, joita kerromme itsellemme. Asenteemme itseämme kohtaan voi estää meitä kokeilemasta uusia asioita, emme siis uskalla haastaa itseämme, saati sitten löytää uusia asioita, joista nautimme tai tunnistaa kykyjämme.

Useimmat meistä asettavat itsellensä tavoitteita, jotka perustuvat niihin kykyihin, joita koemme omaavamme. Ota siis hetki aikaa ja pohdi, kuinka muiden ihmisten kommentit ja mielipiteet sinusta ja kyvyistäsi ovat vaikuttaneet niihin tavoitteisiin, joita olet aikaisemmin itsellesi asettanut.

Haasta itsesi. Haasta uskomuksesi. Luota itseesi.

Auttamassa sinua polullasi

Ferratumilla meidän tavoitteemme on auttaa sinua saavuttaa sinun tavoitteesi – haluamme, että elät parasta mahdollista elämääsi.

Elämä on täynnä mahdollisuuksia, kunhan olemme tarpeeksi rohkeita yrittääksemme. Tulemme kyllä törmäämään esteisiin. Meidän pitää kuitenkin ymmärtää, että esteet ovat vain pieniä mutkia matkassa. Joskus ne ilmenevät rahan muodossa, mutta silloin me Ferratumilla autamme sinua löytämään oikopolun määränpäähäsi.

Lainamme ovat nopein ja helpoin tapa laittaa asioita tapahtumaan. Voit täyttää lainahakemuksen netissä vain muutamassa minuutissa eikä se sido sinua mihinkään. Saat myös lainapäätöksen minuuteissa!

 

Hyvää uutta vuotta!