Kirjautuminen palveluun

Ferratumin lainoja haetaan aina Ferratumin verkkopalvelun kautta. Lainan hakemisen lisäksi verkkopalvelussa asiakas voi tehdä nostoja Joustava-kulutusluotostaan sekä tarkastella laina- ja asiakastietojaan. Seuraavassa käydään läpi, mitä eri kirjautumistapoja verkkopalvelussa asiointiin käytetään.

Tunnistautuminen

Lainan hakeminen alkaa aina tunnistautumisella Ferratumin verkkopalveluun. Ensimmäistä kertaa verkkopalvelussa asioidessa palveluun tunnistaudutaan joko Tupas-varmennepalvelun tai mobiilivarmenteen kautta. Tupas on pankkien yhteinen varmennepalvelu palveluntarjoajille ja se perustuu Finanssialan Keskusliiton Tupas-standardiin. Se tarjoaa palveluntarjoajille luotettavan tavan tunnistaa sähköisesti verkossa asioivat henkilöasiakkaat. Pankit ovat yhteisesti laatineet tämän menettelytavan ja henkilöasiakas kirjautuu palveluun aina samalla menetelmällä riippumatta hänen käyttämästään pankista. Kaikki suurimmat suomalaiset pankit tarjoavat Tupas-varmennepalvelua.

Asiakkaana palvelun käyttäminen on helppoa, sillä tunnistautumiseen tarvitaan vain henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Kokonaisuudessaan tunnistautumisprosessi etenee samoin kuin omaan verkkopankkiin kirjautuessa.

Asiakkaan kirjauduttua palveluun pankki tunnistaa asiakkaan ja lähettää palveluntarjoajalle tiedon, kuka kirjautunut käyttäjä on. Kirjautujan henkilöllisyys on ainoa tieto, mitä palveluntarjoajan ja käytetyn pankin välillä siirtyy. Tupas-varmennepalvelun käyttämisellä palveluntarjoaja haluaa varmistua siitä, että todellisuudessakin asioi sen henkilön kanssa, jonka nimi lainahakemuksessa on mainittu.

Tupas-varmennepalvelun avulla tunnistetaan asiakas myös silloin, kun hän haluaa tehdä verkkopalvelussa muutoksia asiakastietoihinsa. 

Kirjautuminen PIN-koodilla

Kun ensimmäinen tunnistautuminen verkkopalveluun on onnistunut Tupas-varmennepalvelun tai mobiilivarmenteen kautta, saa asiakas jatkossa käyttöönsä henkilökohtaisen tunnusluvun, PIN-koodin. Tällä sähköpostitse toimitetulla tunnusluvulla tapahtuu jatkossa asiointi verkkopalvelussa.

Kirjautuminen PIN-koodilla

Tunnusluku on henkilökohtainen, sitä ei saa luovuttaa tai ilmaista toisille henkilöille ja sitä on säilytettävä huolellisesti. Asiakas vastaa Ferratumille tunnuslukuaan käyttäen otetuista lainoista. Mikäli asiakas epäilee, että tunnusluvun väärinkäyttö on mahdollista, tulee hänen ilmoittaa asiasta välittömästi Ferratumille, jolla on oikeus jäädyttää tunnusluku välittömästi. Uuden PIN tunnuksen voi tilata tästä!

Tervetuloa chattiin!

The chat is not available.

Chat ei ole tällä hetkellä käytössä.
Jätä meille viesti

Kiitos viestistäsi, vastaamme mahdollisimman pian.

System error