Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on sananmukaisesti kuluttamista varten suunniteltu laina, maksulykkäys tai muu vastaava taloudellinen järjestely, jonka luotonantaja myöntää kuluttajalle kuluttamista varten. 

Kulutusluottoihin lukeutuvat luotot ovat yleensä vakuudellisia tai vakuudettomia, muutaman tuhannen euron suuruisia lainoja, ja niitä tarjoavat sekä pankit että luotonantoon erikoistuneet tahot. Kulutusluoton kesto on lyhytaikainen, yleensä alle viisi vuotta.

Kulutusluoton myöntäminen

Kulutusluottojen antaminen on Suomessa yöaikaan kielletty, klo 23-07. Lain mukaan luottopäätös voidaan antaa, mutta luoton maksu tulee tehdä päiväsaikaan. Päätös kiellosta astui voimaan lokakuussa 2009.

Kulutusluottoja myöntävän yrityksen tulee olla rekisteröitynyt Etelä-Suomen Aluehallinnon ylläpitämään rekisteriin. Rekisteriin hyväksytyt yritykset noudattavat hyvää luotonantotapaa.

Jatkuva luotto

Jatkuvalla luotolla viitataan luottoon, joka on jatkuvasti kuluttajan käytössä ennalta sovittuun luottorajaan asti. Jatkuvan luoton nosto ei vaadi aina uutta luottopäätöstä.

Kulutusluotto on kuluttamista varten suunniteltu laina

Tervetuloa chattiin!

The chat is not available.

Chat ei ole tällä hetkellä käytössä.
Jätä meille viesti

Kiitos viestistäsi, vastaamme mahdollisimman pian.

System error