Mobiilivarmenne

Mobiilivarmenne on kuin henkilötodistus matkapuhelimessasi; käytännössä se tarkoittaa puhelimen SIM-kortille turvallisesti tallennettuja henkilötietoja. Sen avulla pääset kirjautumaan palveluihin jotka vaativat tunnistautumista, ja mm. hakea Ferratum-lainaa. Mobiilivarmennetta voit käyttää myös sähköisena allekirjoituksena.

Mobiilivarmenne on täysin turvallinen ja luotettava tapa henkilöllisyyden todentamiseen erilaisissa verkkopalveluissa, samaan tapaan kuin verkkopankkitunnukset. Verkkopankkitunnuksiin verrattuna mobiilivarmenne on helpompi ja turvallisempi käyttää.

Käyttäessäsi mobiilivarmennetta tietosi eivät välity palveluntarjoajalta matkapuhelinoperaattorillesi. Operaattori vastaisuudessaan välittää käyttämääsi verkkopalveluun tiedon vain käyttäjän henkilöllisyydestä, ei matkapuhelimen käyttöön liittyviä muita tietoja.

Miten saan itselleni mobiilivarmenteen?

Mobiilivarmenteen voit hakea matkapuhelinoperaattoriltasi (Telia, Elisa, ja DNA).  Mobiilivarmenteen osalta matkapuhelinoperaattoreilla on Suomessa yhteistyö: tämä tarkoittaa sitä, että varmenteen käyttö onnistuu aina operaattorista huolimatta, mikäli verkkopalvelulla on mobiilivarmenne käytössään.

Varmennepalvelun käyttö edellyttää, että sinulla on laskutettava matkapuhelinliittymä ja mobiilivarmenteen käyttöön optimoitu SIM-kortti.

Kun haluat tilata itsellesi mobiilivarmenteen ota yhteyttä matkapuhelinoperaattoriisi ja tilaa mobiilivarmennetta tukeva SIM-kortti, mikäli sinulla ei sellaista ennestään ole. SIM-kortin saatuasi seuraa kortin vaihtoon liittyviä ohjeita tarkasti.  Mobiilivarmenteen käyttöönotto vaatii tämän jälkeen vain mobiilivarmennepalvelun käynnistämisen. Varmennepalvelun aktivointi riippuu matkapuhelinoperaattorin tarjonnasta: saat sen aktivoitua käyttöösi joko operaattorin liikkeestä, tai palveluntarjoajan puhelin- tai nettipalvelusta.

Mobiilivarmenteen käyttö

Mobiilivarmenteen käyttäminen tunnistautumisessa on helppoa: käyttämässäsi sähköisessa palvelussa valitset ensin tunnistautumistavaksi "Mobiilivarmenne". Kirjautuminen tapahtuu omalla puhelinnumerollasi ja käyttäjätunnuksellasi, jonka olet saanut mobiilivarmenteen käyttöönoton yhteydessä. Seuraavaksi saat puhelimeesi ilmoituksen kirjautumisen varmennuksesta, ja hyväksyt kirjautumisen näppäilemälläsi tunnuslukusi. Näin palveluntarjoaja saa puhelimestasi varmistuksen tunnistautumisesta ja verkkopalvelu aukeaa käyttöösi. Huomioithan, että mobiilivarmennetta hyödyntävissä tunnistautumispalveluissa saattaa olla eroja.

Mobiilivarmenne on kuin henkilötodistus kännykässäsi

Mobiilivarmenteesta tulevat paluuviestit kirjautumisen varmennuksesta eivät tallennu puhelimeesi. Sekä lähtevät, että vastaanotettavat tiedot on salattu, eivätkä ne sisällä tunnuslukusi tietoja. Lisätietoja mobiilivarmenteen salauksesta saat operaattoriltasi.

Mobiilivarmenteen hinnoittelu

Ferratum ei peri mobiilivarmenteen käytöstä erillismaksuja. Lisätietoja mobiilivarmenteen hinnoittelusta saat omalta matkapuhelinoperaattoriltasi.

Onko tunnuslukusi hävinnyt?

Mikäli olet hävittänyt mobiilivarmenteen tunnuslukusi, ole välittömästi yhteydessä matkapuhelinoperaattoriisi.

Tervetuloa chattiin!

The chat is not available.

Chat ei ole tällä hetkellä käytössä.
Jätä meille viesti

Kiitos viestistäsi, vastaamme mahdollisimman pian.

System error