Mielenrauhaa puutarhanhoidosta

Oi, ihana kevät! Kevään tuloa odotetaan innolla kaikkialla maailmassa. Mutta miten saada tästä uusiutumisen ja kasvun ajasta kaikki irti? Olemme listanneet viisi keväistä ja helposti toteutettavaa ulkoiluvinkkiä – lue ja nappaa talteen suosikkisi!

Mielenrauhaa puutarhanhoidosta

Mikäli puutarhanhoidon ammattilaiselta, eli hortonomilta kysytään, on puutarhan istuttaminen kirjaimellisesti tiedettä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla ammattilainen voidaksesi nauttia puutarhanhoidosta – ja kuka tietää, kenties sinusta kuoriutuu vielä jonain päivänä puutarhanhoidon ammattilainen! Sormien upottaminen multaan kannattaa, sillä puutarhanhoito on tunnetusti rentouttavaa puuhaa ja sen lomassa saat aikaa myös omille ajatuksillesi.

Jos puutarhasi ammottaa vielä tyhjyyttään, nyt on oiva aika laittaa siemenet itämään. Suosittelemme luottamaan ammattilaisten neuvoihin. Paikallisessa puutarhamyymälässäsi on varmasti osaavia ammattilaisia, jotka voivat neuvoa sinua puutarhanhoitoon liittyvissä kysymyksissä. Myös netistä löytyvää tietoa sekä kasvien mukana tulevia hoito-ohjeita kannattaa hyödyntää. Onko sinulla jo jokin tietty kasvi mielessä? Ennen kuin ostat kasvin, selvitä viihtyykö kasvi varjoisessa paikassa vai suorassa auringonvalossa, sekä kuinka usein sitä tarvitsee kastella.

Älä lannistu, jos kotonasi on vain rajallisesti tilaa. Ruukkukasvit ilahduttavat aivan yhtä paljon niin ikkunalaudalla, parvekkeella, kuin terassillakin. Kasvien istuttaminen ja mullanvaihto kannattaa tehdä ulkona, sillä kasvien istuttaminen sisätiloissa voi olla melkoisen sotkuista puuhaa.

Piknik kauniissa kevätsäässä

Ulkona syöminen etenkin kauniilla säällä on loistava tapa viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Onnistuneeseen piknikiin et tarvitse mitään muuta kuin viltin, hyvää ruokaa sekä tietenkin hyvää seuraa. Piknikille pakattaessa kannattaa huomioida ruoan säilytys, jotta ruoat pysyvät tuoreena, muistaa ottaa mukaan kaikki tarvittavat ruokailuvälineet ja -astiat sekä ottaa mukaan riittävästi juotavaa. Kuumalla säällä kevyet annokset, kuten salaatit ja leivät, ovat varmin valinta. Myös keitto, esimerkiksi kylmänä syötävä espanjalainen gazpacho, on täydellinen vaihtoehto kesäkuumalla.

Useat kaupungit tarjoavat yhä monipuolisempia ruoankuljetuspalveluita. Miksipä et kokeilisi tilata piknikherkkuja suoraan netistä? Tällä tavalla varmistat myös sen, että jokainen saa varmasti mieluista ruokaa. Netistä tilatessasi pidä huoli siitä, että toimitusosoitteesi on selkeä. Yksi hyvä vaihtoehto on etsiä piknikpaikka omilta kotikulmilta – näin ollen voit tilata piknikherkut suoraan kotiosoitteesi, mutta voit silti nauttia piknikeväät lähipuistossa tai ystävän puutarhassa.

Rentoutumista kävelylenkillä

Kuinka monesti olet suunnitellut kävelemään lähtemistä, mutta et ole ryhtynyt tuumasta toimeen? Niinpä, ideoiden toteuttaminen jää valitettavan usein jumiin suunnitteluvaiheeseen.

Happihyppelystä ei kannata ottaa turhaa stressiä. Voit suunnata kävelylle täysin spontaanisti ilman sen suurempia suunnitelmia. Kävelylenkistä voi nauttia yhtä lailla yksin kuin hyvän ystävän seurassa. Kaikki mitä tarvitset, on säähän sopiva vaatetus ja hieman aikaa.

Jos olet kunnianhimoinen, voit selvittää löytyykö kotisi läheisyydestä lenkkipolkuja tai puistoja. Jos tällaista mahdollisuutta ei ole, astu ulos ovesta ja lähde tutkimaan, mitä kotikulmillasi on tarjottavana. Katsele ympärillesi ja pidä mielesi avoinna – saatat yllättyä ja nähdä tutut kotikulmasi täysin uusin silmin!

Luovuutta auringonvalossa

Vinkki numero 4. on kaikista helpoin toteuttaa. Mikä on sinulle kaikkein mieluisinta puuhaa? Ihmiset viettävät paljon aikaa puhelimien ja tietokoneiden äärellä. Milloin viimeksi nostit katseesi kännykän ruudusta ja käytit aikaa haaveiluun ja unelmointiin? Kokeile suunnitella seuraavaa seikkailuasi Googlea käyttämättä. Tai miksi et ottaisi kynän käteen ja kirjottaisi paperille tavoitteita, joita haluaisit vielä jonain päivänä saavuttaa?

Harrastamalla ulkoilmassa saat lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Taiteellisille ihmisille hauska tapa nauttia auringosta voi olla piirtäminen tai maalaaminen ulkoilmassa. Tai ehkäpä sinulla on kotona iso pino kirjoja lukijaansa odottamassa? Istahda viltille tai pihatuoliin ja anna tarinan viedä sinut mukanaan. Tai kenties olet jo pitempään suunnitellut aloittavasi uuden harrastuksen? Anna mennä! Esimerkiksi kutominen ja virkkaus onnistuvat mainiosti myös ulkoilmassa.

Mahdollisuudet ovat loputtomat. Ennen kuin ryntäät ulos uuden harrastuksesi pariin, muista tarkistaa päivän sääennuste. Mikäli sääennuste näyttää hieman epävakaalta, kannattaa ottaa sateenvarjo mukaan kaiken varalta.

Energiaa urheilusta ulkoilmassa

Ulkoilma ja urheilu kulkevat käsi kädessä. Olitpa sitten valmistautumassa urheilukilpailuun tai halusitpa kokeille jotain ihan uutta, kevät on ehdottomasti paras aika urheilulle. Muistatko vielä, kuinka hauskaa lapsena oli potkia palloa pihamaalla? Voit palata ajatuksissasi takaisin nuoruusvuosiin; tarvitset vain jalkapallon ja hieman mielikuvitusta.

Jokaisessa maassa urheilulajit ovat saaneen oman twistinsä, ja joskus lajien harrastamiseen ei välttämättä vaadita edes minkäänlaisia välineitä. Kaikenlaiset heittolajit ovat usein hauskaa ajanvietettä ja ne toimivat hyvin niin lapsille kuin aikuisillekin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi renkaanheitto tai frisbeegolfaus? Vai kokeilisitko mieluummin suomalaisen mökkikansan rakastamaa mölkkyä? Minkä tahansa lajin valitsetkin, muista huolehtia turvallisuudesta ja yritä suhtauta pelailuun leikkimielisesti ilman sen suurempia tavoitteita.

Kevät on myös mainiota aikaa aloittaa jokin uusi projekti tai harrastus. Ehkäpä olet haaveillut omasta kasvihuoneesta tai moottoripyöräilyn aloittamisesta? Kurkkaa lainoihimme ja lue lisää siitä, miten laina voi auttaa sinua toteuttamaan uuden harrastuksesi!