Prime-laina

Toteuta elämäsi parhaat päivät Prime-lainan avulla.

Viimeiset pari vuotta ovat olleet haastavia sen jälkeen, kun vaimoni jätti minut. Näin yhä lapsiani ja vaimoani Tiinaa, mutta aina tavatessamme yritin piilottaa tunteeni. Eron jälkeen on ollut vaikeaa saada elämä takaisin normaaleille raiteille.

Jo muutaman vuoden ajan ennen eroamme, minusta tuntui etten enää elänyt, olin vain olemassa. Tein töitä päivät ja tulin kotiin väsyneenä myöhään illalla. Vietin kaikki illat katsellen televisiota, sillä minulla ei vain ollut energiaa muuhun. Menetin kaiken elämän iloni, mitä minulla joskus oli ollut ja se vaati oman veronsa avioliiton kustannuksella. Lopulta Tiina menetti kärsivällisyytensä ja halusi erota. Silloin hän sekä kaksi poikaani lähtivät.

Pari kuukautta sen jälkeen, kun perheeni oli lähtenyt, tiesin, että minun täytyi tehdä elämälleni jotakin. En vain voinut enää istua television edessä illasta toiseen toivoen, että Tiina kävelisi ovesta sisään ja sanoisi katuen tehneensä virheen. Minun täytyi muuttaa elämääni ja tehdä jotakin, mutta se oli vaikeaa. Siitä oli vuosia, kun olin viimeksi ollut jostain innoissani.

Kuuntele vihjeitä

Eräänä yönä tein samaa kuten aina eli katselin televisiota. Selailin kanavia läpi, kunnes törmäsin Steve McQueenin klassikkoelokuvaan vuodelta 1968. Elokuva oli nimeltään Bullitt. Tiina tiesi, kuinka paljon rakastin sitä elokuvaa. Itse asiassa se oli ensimmäinen elokuva, jonka näimme yhdessä, mutta siitä on jo kauan aikaa.

Kun katselin elokuvaa, tunsin sisälläni erilaisen tunteen kuin aikaisemmin. Ja se tunne ei ollut vain nostalgian aalto. Elokuva muistutti minua ajasta, kun olin intohimoinen autoharrastaja. Olen aina ollut hulluna nelipyöräisiin ja jo pienenä poikana keräilin metallisia leluautoja. Silloin huoneeni seinä oli täynnä julisteita, joissa oli vanhoja autoja.

Olin aina unelmoinut siitä, että voisin ajaa avoautolla aavikon läpi. Unelmoin siitä kokemuksesta, että voisin tuntea moottoritien vapauden ja tuulen hiuksissani.

Intohimon löytäminen uudelleen

Oli melkein kaksi vuotta aikaa siitä päivästä, kun Tiina ja minä erosimme. Olin kävelyllä lounastauollani, kun törmäsin vanhaan Dodge Charger 500:seen läheisellä romuttamolla. En voinut uskoa silmiäni. Dodge Charger 500! Se oli aivan kauheassa kunnossa ja tarvitsisi paljon työtä ja kunnostusta, mutta minun silmissäni se oli hiomaton timantti.

Sinä yönä en saanut nukutuksi – olin täysin hereillä, sillä en saanut autoa mielestäni. Kuulostaa hullulta, tiedän, mutta en voinut lopettaa sen ajattelemistakaan.

Tästä kului useita päiviä, kunnes erään kerran kävelin uudestaan romuttamolle ja näin sen saman auton seisovan siellä edelleen. Kun katsoin sitä, huomasin, että olin täynnä jännitystä ensimmäistä kertaa vuosiin. ”Ehkä voisin ostaa ja kunnostaa sen?”, ajattelin itsekseni. Kävelin romuttamolle ja kysyin paljonko auto maksoi. Vaikka tiesin, miten upealta auto näyttäisi kunnostuksen jälkeen, oli hinta silti todella suolainen.

Valitettavasti totuus oli se, ettei minulla ollut tarpeeksi rahaa, mutta minun täytyi saada se auto. Minun vain täytyi.

Laita asiat toteutumaan

Selailin internetiä ja tutkin, kuinka voisin saada lainaa. Selailuni tuotti tulosta ja löysin Ferratumin Prime-lainan. Pystyin täyttämään lainahakemuksen internetissä vain muutamassa minuutissa ilman paperityötä tai muuta ylimääräistä hässäkkää. Ja itse asiassa lainaa oli mahdollista hakea jopa 20 000 euroon asti. Valitsin tarvitsemani summan hakemusta täyttäessäni ja raha oli siirretty pankkitililleni seuraavana päivänä. Seuraavana päivänä meninkin saman tien romuttamolle ja ostin auton.

Tämän jälkeen, sen sijaan, että istun illat katselemassa televisiota, käytin vapaa-aikani auton kunnostamiseen. Tunsin taas eläväni ensimmäisen kerran vuosiin. Muutamassa kuukaudessa sain kunnostettua auton sen ansaitsemaansa loistoon. Ja se oli kaunis!

Kului viikko ja soitin Tiinalle. Kysyin häneltä voisinko tulla noutamaan lapset joku päivä ensi viikolla. Tämä onnistui ja seuraavalla viikolla saavuin hakemaan poikia Dodge Charger 500:lla. Talon edessä tööttäsin auton torvea. Tiina seisoi etuovella ja kaksi poikaani juoksivat autoni luokse huutaen: ”Isi, Isi!”.

Tiina käveli myös autoni luokse hymyillen ja sanoi: “Olen ylpeä sinusta”. Ja yhdessä, onnellisena poikieni kanssa, ajoimme kohti auringonlaskua.

 

Tervetuloa chattiin!

The chat is not available.

Chat ei ole tällä hetkellä käytössä.
Jätä meille viesti

Kiitos viestistäsi, vastaamme mahdollisimman pian.

System error