Lucas ja Liisa Lotta toteuttivat unelmansa

Lähes vuosi on kulunut siitä, kun lanseerasimme ensimmäisen Outdo Yourself-kilpailumme ja nyt vihdoin voittajiemme Lucasin ja Liisa-Lotan unelmat ovat käymässä toteen.

”Älä ikinä luovuta unelmiesi suhteen, vaikka niiden toteutumiseen kuluisi aikaa. Aika kuluu joka tapauksessa.”
– Earl Nightingale

Edellisissä Outdo Yourself -kilpailupäivityksissä olemme jakaneet videoita, joissa näimme Lucasin ja Liisa Lotan valmistautuvat heidän suureen seikkailuun Afrikassa sekä näimme heidän tekevän unelmistaan totta – Lucas afrikkalaisessa koulussa innokkaiden lasten ympäröimänä ja Liisa Lotta Etelä-Afrikassa nauttien upeasta safarista Afrikan savanneilla. Nyt viimeisessä osassa Outdo Yourself -kilpailun voittajien matkaa suuntaamme katseemme taaksepäin ja tarkastelemme voittajiemme matkaa ja projekteja, joiden ansiosta heidän unelmansa kävivät toteen.

Ferratum haluaa vielä kerran onnitella Lucasia ja Liisa Lottaa unelmiensa toteuttamisesta!

 

 

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Usein, kun saavutamme unelmamme, aivomme ymmärtävät miltä onnistuminen tuntuu ja mitä se vaatii, että saavutamme tavoitteemme. Tämän vuoksi on hyvä tarttua heti hetkeen ja lähteä tavoittelemaan muita unelmia tai aloittaa uusi projekti. Voimme tällöin hyödyntää yhden onnistumisen suunnitellessamme seuraavaa onnistumistamme.

Yhdestä positiivisesta vaikutuksesta toiseen

Mikä vielä parempaa, yleensä yhden unelman toteutuminen aiheuttaa heijastusvaikutuksia. Sydney Morning Herald -lehden artikkeli kertoo 32-vuotiaan Lauran tarinan, joka vuosia autokolariin joutumisen jälkeen päätti, että hänen on saatava kolaria edeltänyt elämänsä takaisin. Ensimmäiseksi hän alkoi urheilla ja Lauran tavoitteena oli haastaa itsensä läpäisemällä vaikea esterata.

Laura kertoo, että tämä yksittäinen päätös laittoi liikkeelle muutokset hänen elämässään. Triatloneissa kilpailemisen lisäksi Laura lopetti työnsä, jotta hän pystyi tavoitella unelmaansa valmentajaksi ryhtymisestä. Artikkeli kertoo: ”Lauran ensimmäinen askel aloitti positiivisten vaikutusten vyöryn: yksi parannus johti toiseen.”

Heijastusvaikutukset

Käsitys heijastusvaikutuksesta viittaa siihen, että kun kerran koet menestyksen jollain elämäsi osa-alueella, alat kokea onnistumisia myös muilla elämäsi osa-alueilla.

The Ripple Effect -kirjan kirjailija tohtori Greg Wells kertoo: ”Nuku paremmin ja syöt paremmin. Syö paremmin ja liikut enemmän. Ja jos liikut enemmän, nukut enemmän ja lopulta tunnet olosi paremmaksi.

Heijastusvaikutukset muissa ihmisissä

Business Insider kuvailee kuinka heijastusvaikutuksia voi esiintyä jopa laihduttamisen yhteydessä. Artikkeli käy läpi uuden Painonvartijoiden rahoittaman tutkimuksen tuloksia siitä, kuinka puolison kanssa yhdessä laihduttaminen auttaa painon putoamisessa. Tutkimukseen liittyen Amy Gorin, käyttäytymispskylogian professori University of Conneticutista, kertoo: ”Kun yksi henkilö muuttaa käyttäytymistään, ihmiset hänen ympärillään alkavat muuttua.”

”Aloita sieltä, missä olet. Hyödynnä sitä, mitä sinulla on. Tee, mitä pystyt.”
- Arthur Ashe

Haluamme kiittää teitä kaikkia, jotka olette olleet mukana seuraamassa Outdo Yourself -kilpailun voittajien matkaa. Lopuksi vielä kerran onnittelut mahtaville voittajillemme - Lucasille ja Liisa Lotalle!