Prime-laina

Matkustaminen on hauskaa yksin tai kavereiden kanssa

Ihmiset rakastavat matkustelua. Useimmiten siihen kuluu kuitenkin niin paljon rahaa, ettei matkalle voi lähteä monta kertaa vuodessa. Matkustaminen voi kuitenkin olla suhteellisen edullistakin, mikäli osaa etsiä tarjouslentoja ja varata hotellin tarpeeksi aikaisin ennen matkalle lähtöä. Tässä tulee vinkkejä siihen, miten matkustaa edullisesti.

Matkustaminen ulkomaille

Ulkomaille matkustaminen ei aina tarkoita kalliita pakettimatkoja. Ulkomaan matkoja voi tehdä aivan hyvin omatoimisestikin. Helpoimpia matkustustapoja ovat lentokoneella ja junalla matkustaminen. Lentokone tulee monesti kalliimmaksi, mutta on myös suora ja nopea vaihtoehto. Junalla pääsee reissaamaan joko kohdemaan sisällä tai maasta toiseen. Eräänlainen interreilaaminen on noussut suureen suosioon myös perheiden keskuudessa. Tämä on erityisen helppoa esimerkiksi Aasiassa, jossa julkisten kulkuneuvojen käyttäminen on todella edullista. Näin perheet pääsevät näkemään enemmän saman reissun aikana. Matkailun käsitykset ovat siis muuttuneet runsaasti niistä ajoista, kun suomalaiset tekivät pakettimatkoja ainoastaan Kanarialle. Toki tätä Kanariansaarten matkaamistakin tapahtuu edelleen huomattavissa määrin. Kanariansaaret ovat helppo kohde siinä mielessä, että siellä ei välttämättä tarvitse olla edes kielitaitoa, vaan suomella ja englannilla pärjää pitkälle. Joskus unelmien toteuttaminen voi olla hankalaa, koska rahan puute on esteenä. Pieni budjetti ei kuitenkaan tarvitse olla este matkustamiselle, sillä unelmamatkansa toteuttamista varten voi ottaa myös luottoa tai lainaa. Ferratumin tarjoaman Plus-laina lisäksi on Joustava-luotto loistava apu sellaiselle, joka tarvitsee hieman ylimääräistä. Jos ottaa lainaa matkaa varten, täytyy kuitenkin olla varma, että sen pystyy maksamaan takaisin. Lähde sinäkin toteuttamaan unelmiesi matkaa vaikkapa joillekin kaukaisille saarille tai Afrikkaan. Näiltä matkoilta saa sellaisia elämyksiä, jotka ovat jokaisen euron arvoisia. Sen vuoksi unelmia kannattaa toteuttaa ja niiden eteen tulee myös nähdä vaivaa. Nyt unelmat ovat kaikkien ulottuvilla ja saavutettavissa.

Automatkalla kotimaassa

Kotimaassa on mukava matkailla. Suomalaiset tekevät eniten automatkoja kotimaan sisällä. Suosituimpia kohteita kotimaassa ovat Lappi ja pääkaupunkiseutu. Kotimaanmatkailu on kuitenkin yleisesti ottaen kalliimpaa kuin matkailu muualla Euroopassa. Jos ei halua lähteä kauas, ovat Tukholma ja Riika kauniita vanhoja kaupunkeja. Useilta Suomen lentokentiltä löytää suoria lentoja molempiin kaupunkeihin. Lennot saa halvimmillaan alle sadalla eurolla. Kaunista ja romanttista Riikaa on sanottu myös Pohjolan Pariisiksi. Varsinkin Riika on hintatasoltaan Suomea huomattavasti alhaisempi, joten siellä lomailu tulee edulliseksi. Lasten kanssa matkustaminen voi olla haastavaa, koska pienet lapset eivät jaksa istua pitkään aloillaan. Euroopasta löytyy paljon muitakin kohteita, jotka löytyvät vain muutaman tunnin lentomatkan päästä. Suosittuun Lontooseen tutustumiseen kannattaa varata ainakin pitkä viikonloppu. Lontoossa riittää paljon nähtävää ja tekemistä kaikenikäisille. Myös romanttinen Pariisi on yksi niistä kohteista, joissa jokaisen tulisi vierailla vähintään kerran elämässään. Jos kuitenkin etsit edullisempaa kohdetta, on Puola noussut uudeksi suosikiksi. Puolasta löytyy lukuisia kohteita, joissa voi viettää lomaa halvalla. Matkustaminen Puolaan kestää Helsingistä tai Turusta alle kolme tuntia. Esimerkiksi WizzAir lentää päivittäin Turun lentoasemalta. Halvimmillaan liput Gdanskiin saa vain noin 20 eurolla henkeä kohden. Joskus ulkomaille matkustelu voi siis tulla kotimaan matkoja halvemmaksi. Reissaamiseen ei siis tarvitse välttämättä kuluttaa suuria summia, vaikkakin matkaaminen harvinaisempiin kohteisiin tulee vähän kalliimmaksi. Silloin esimerkiksi pikavippi voi tulla tarpeeseen, jotta matkakassaankin jää hieman rahaa tuliaisostoksiin. Vippi on siis yksi keino päästä tekemään uusia asioita elämässä.

Lähde omatoimimatkalle

Pakettimatkat eivät toki ole menneet pois muodista, sillä vielä tänäkin päivänä suurin osa suomalaisista valitsee pakettimatkan omatoimimatkan sijaan. Omatoimimatkalla voi kuitenkin päästä näkemään paljon enemmän. Omatoimimatkaa voi lähteä suunnittelemaan hakemalla ideoita netistä. Kun kohde on päätetty, alkaa halpojen lentojen ja majoituksen etsiminen. Matkustaminen onnistuu myös silloin, jos ei ole omaa rahoitusta. Ferratum tarjoaa lainaa juuri tällaisiin tilanteisiin, joissa halutaan tehdä jotakin tavallisesta poikkeavaa.

 

Tervetuloa chattiin!

The chat is not available.

Chat ei ole tällä hetkellä käytössä.
Jätä meille viesti

Kiitos viestistäsi, vastaamme mahdollisimman pian.

System error