Katso pelottavimmat matkakohteet Eurooppaan Halloweeniksi!

Amerikkalaiset rakastavat halloweenia. Joulun ja kiitospäivän ohella se on Yhdysvaltojen suurimpia juhlapäiviä. Itse asiassa The Balancen mukaan viime vuonna amerikkalaiset käyttivät ennätysmäiset 9,1 miljardia dollaria halloweeniin, kun 179 miljoonaa ihmistä juhli tätä juhlapäivää!

Mutta entä halloween rapakon toisella puolella? No, Eurooppa tarjoaa täydelliset puitteet halloweenille, koska lukemattomat kaupungit ovat vuosisatoja vanhoja ja niillä jokaisella on kummittelevat aukionsa, mukulakivikujansa ja likainen menneisyytensä.

​Jos siis etsit aavemaista kohdetta, jossa juhlia tänä vuonna halloweenia Euroopassa, tässä ovat meidän valintamme!

1. Lontoo, Englanti

Oli kyse sitten mukulakivikaduista, vanhoista kirkoista tai kaupungin muinaisesta roomalaisesta menneisyydestä, Lontoo on aavemainen paikka.

Lontoo on Viiltäjä-Jackin, Englannin pahamaineisimman sarjamurhaajan kotipaikka. Hänen uskotaan tehneen julmat rikoksensa Whitechapelin alueella Lontoossa vuonna 1888.

Muita karmivia paikkoja Lontoossa ovat Lontoon Tower, jossa Anne Boleynin haamun sanotaan kummittelevan, Hampstead Heath, jossa on nähty muun muassa Dick Turpin, sekä Bank Station, jossa on usein nähty “mustaksi nunnaksi” kutsuttu haamu.

Lontoossa on myös useampi hotelli, jossa väitetään kummittelevan. Langham Hotel nimisen hotellin huoneessa 333 on raportoitu yliluonnollista toimintaa, kuten myös Savoy Hotelissa – jälkimmäisessä sanotaan Oscar Wilden vaeltavan haamun harhailevan huoneiden 346 ja 362 välillä.

Muista osallistua Viiltäjä-Jack-kävelykierrokselle, jolla pääset kulkemaan pahamaineisen sarjamurhaajan jalanjälkiä. Tai osallistu jollekin monista kummituskierroksista, jotka johdattavat sinut Lontoon katujen, hautausmaiden ja vanhojen kujien poikki.

2. Edinburgh, Skotlanti

Edinburghista löytyy yksi kaikkein kummitelevimpana pidetyistä paikoista, ei vain Iso-Britanniassa, vaan koko maailmassa – Edinburgh Vaults (joka tunnetaan myös nimellä South Bridge Vaults).

Edinburgh Vaults on Edinburghin kaupungin alla kulkeva vuonna 1788 valmistunut holvien verkosto. Kammioilla on maailmanmainetta aaveenmetsästäjien ja jännityksen hakijoiden joukossa, ja niistä on myös tehty useita TV-dokumentteja.

Kammioissa havaituista yliluonnollisista voimista kulkee lukemattomia tarinoita. Uskotaan jopa, että sarjamurhaajat Burke ja Hare käyttivät holveja varastoidakseen ruumiita, joita he myivät lääketieteellisille kouluille. Suosittelemme ehdottomasti halloween-kierroksen varaamista Edinburgh Vaultsiin!

Halloweeniin Edinburghissa kuuluu olennaisesti myös Samhuinn Fire Festival – kelttiläinen festivaali ja pakanallinen juhla, joka päättää satokauden ja aloittaa talven. Lisäksi The Real Mary King’s Closen 400 vuotta vanhat käytävät ja kodit, joiden asukkaat liitettiin pahamaineisiin Edinburghin noitavainoihin.

3. Transilvania, Romania

Sanotaan, että Transilvania sijaitsee yhdellä maailman vahvimmista magneettikentistä, ja yliluonnolliset tarut ovat olleet osa Romanian kansantarustoa jo vuosisatojen ajan. Transilvanian suurin vetonaula on maailman kuuluisin vampyyri Dracula.

Irlantilaisen kirjailijan Bram Stokerin vuonna 1897 luoman kreivi Draculan fiktiivisen hahmon inspiraationa toimi itse asiassa yksi Romanian historian tunnetuimmista hahmoista: Vlad Dracula, joka tunnetaan paremmin Vlad Tepesinä (Vlad Seivästäjänä). Hän toimi hallitsijana useaan eri otteeseen vuosina 1456-1462.

Uskomattomien halloween-naamiaisten ohella Transilvaniasta löytyy useita hienoja Dracula-kierroksia, kuten kierros Branin linnassa, joka tunnetaan yleisesti Draculan linnana. Tänne vieraat voivat myös jäädä yöpymään. Lisäksi tarjolla on kävelykierroksia, joilla tutustutaan Bram Stokerin romaanin tapahtumapaikkoihin.

Missä siis vietät halloweenia tänä vuonna?

Ferratum toivottaa karmivaa halloweenia kaikille!

 

Tervetuloa chattiin!

The chat is not available.

Chat ei ole tällä hetkellä käytössä.
Jätä meille viesti

Kiitos viestistäsi, vastaamme mahdollisimman pian.

System error