Usein kysytyt kysymykset

Noston suuruus

€ / 2000 €
Noston suuruus
800.00 €
Ensimmäinen kuukausierä

150.00 €

Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin. 

 

Ennen lainan hakemista

 

KUKA VOI HAKEA FERRATUM-LAINAA?

Ferratum-lainaa voi hakea jokainen 20 vuotta täyttänyt (Plus-lainaa 25-vuotta täyttänyt), luottokelpoinen ja raha-asiansa hyvin hoitanut henkilö. Kaikilla hakijoilla tulee olla oma sähköpostiosoite ja matkapuhelinliittymä. Lainanhakua varten tarvitset myös verkkopankkitunnuksesi. Pankkitilin tulee olla henkilökohtainen. Ennen kuin haet lainaa, suosittelemme tutustumaan tarkasti lainaehtoihin: Joustava-luoton lainaehdotKoroton-pikavipin lainaehdot & Plus-lainan lainaehdot

Ferratumin uutena asiakkaana käytössäsi on joko Koroton-pikavippiJoustava-luotto sekä Plus-laina. Ferratumin nykyisenä asiakkaana voit hakea Joustava-luottoa, jolta tarvitsemasi laina 2000 € asti on nostettavissa koska vain, sekä Plus-lainaa, jonka avulla saat isompiin hankintoihin sopivan rahoituksen.

Näin käytät Korotonta

Näin käytät Joustavaa

Näin käytät Plus-lainaa
 

MITKÄ SEIKAT VAIKUTTAVAT LAINANSAANTIIN?

Lainansaantiin vaikuttavat hakijan ikä ja maksukäytöshistoria. Lisäksi hakijalla täytyy olla vakituinen osoite Suomessa, jotta laina voidaan myöntää.  

PALJONKO OVAT LAINAN KÄSITTELYKULUT? ENTÄ LAINAN TAKAISINMAKSUAIKA?

Ferratum-lainojen käsittelykulut ja maksuajat löytyvät lainatuotteiden sivuilta. Koroton-laina on pikavippi ilman korkoja tai muita kuluja. Joustava-luotolta lainaa nostettaessa asiakkaalta ei peritä nostopalkkion ja kuukausikoron lisäksi muita maksuja. Lainan ensimmäinen lasku toimitetaan asiakkaalle 14 vrk ennen eräpäivää.

MILLOIN ASIAKASPALVELU ON AVOINNA?

Ferratum Finland Oy:n asiakaspalvelu palvelee 24h vuorokaudessa, viikon jokaisena päivänä.Olemme tavoitettavaissa puhelimitse ja sähköpostilla lainaa hakiessa ja laskutukseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi sivuiltamme löytyy asiakaspalveluchat.   

KUINKA NOPEASTI SAAN LAINAPÄÄTÖKSEN?

Lainapäätös annetaan muutamassa minuutissa. Uusien luottosopimuksien rahansiirrot teemme klo 07.00-23.00 välisenä aikana, myönnetty laina on tilillä minuuttien sisällä. Nykyisille Joustava-asiakkaille rahansiirrot tehdään kellon ympäri lainaa nostettaessa. Ruuhka-aikoina käsittelyssä saattaa kulua hieman enemmän aikaa.

 

Lainan hakeminen

 

MITEN HAEN FERRATUM-LAINAA?

Kaikki lainahakemukset tulee tehdä Internetin välityksellä. Löydät kirjautumissivun osoitteessa www.ferratum.fi/kirjaudu. Ferratumin lainanhaku toimii kaikilla laitteilla, joten voit hakea lainaa tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Joustava-luottoa on mahdollisuus hakea myös Ferratumin mobiilisovelluksen kautta.

MITEN KIRJAUDUN VERKKOPALVELUUN?

Uutena asiakkaana sinun tulee kirjautua verkkopalveluun Tupas-tunnistautumispalvelun kautta. Tällöin tarvitset tunnistautumiseen verkkopankkitunnukset. Halutessasi voit tunnistautua myös mobiilivarmenteella. Nykyisenä asiakkaana voit kirjautua palveluun puhelinnumerosi ja henkilökohtaisen PIN tunnuksen avulla. Mikäli muutat tietojasi omalla asiakastililläsi, tulee sinun tunnistautua aina verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

SAIN LÄHETTÄMÄÄNI HAKEMUKSEEN HYLKÄÄVÄN VASTAUKSEN "PUUTTEELLISET TAI VÄÄRÄT TIEDOT". MITÄ TÄMÄ TARKOITTAA?

Puutteelliset tai väärät tiedot tarkoittavat, että hakemuksesta on jäänyt puuttumaan jokin tieto. Tällöin esimerkiksi tilinumero tai osoitetiedot ovat jääneet puutteellisiksi, lähetetyt tiedot ovat virheellisiä tai tiedot ovat väärässä järjestyksessä. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme asian korjaamiseksi!

MINULLA JA PUOLISOLLANI ON YHTEINEN PANKKITILI. MINULLA ON AVOIN  LAINA. VOIKO PUOLISONI TÄSTÄ HUOLIMATTA HAKEA LAINAA SAMALLE TILINUMEROLLE?

Puoliso ei voi hakea lainaa, sillä päällekkäisiä lainoja ei myönnetä samalle tilinumerolle. Puoliso voi hakea lainaa, kun asiakas on maksanut lainansa pois ja tästä on kulunut kolme pankkipäivää.

VOINKO HAKEA LAINAA TOISEN HENKILÖN TILINUMEROLLA?

Tämä ei ole mahdollista. Henkilökohtainen pankkitili on edellytys sille, että laina voidaan myöntää. 

VOINKO HAKEA KAHTA ERI FERRATUM-LAINAA SAMAAN AIKAAN?

Emme myönnä kahta päällekkäistä lainaa yhtä aikaa. Ennen uuden lainan hakemista sinulla tulee olla maksettuna kaikki takaisinmaksuerät aikaisemmasta lainastasi. Esimerkiksi mikäli sinulla vielä takaisinmaksamaton Koroton-pikavippi, et voi hakea lainaa Joustava-luotolta ennen takaisinmaksua.  

MIKSI YÖAIKAAN HAKEMAANI LAINAA EI MAKSETA TILILLENI HETI? 

Lain mukaan uusia lainoja voidaan myöntää ja maksaa asiakkaille vain klo 7-23 välisenä aikana. Näin ollen voit hakea lainaa kellon ympäri ja myönnetty laina maksetaan tilillesi heti kello 7:00 jälkeen. Tämä koskee kaikkia tuotteitamme, mutta Joustava-luoton osalta vain ensimmäistä nostoa. Ongelmatilanteissa tai muissa kysymyksissä asiaan liittyen voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, joka on avoinna 24h viikon jokaisena päivänä.

 

Hakemisen jälkeen

 

KUINKA NOPEASTI LAINA MAKSETAAN TILILLENI?

Laina maksetaan muutamassa minuutissa lainan hyväksymisen jälkeen Nordean, Danske Bankin, OP-Pohjolan, Aktian, Säästöpankin, S-Pankin, LähiTapiolan ja POP pankin sekä Handelsbankenin tileille. Ålandsbankenin tileille rahansiirrot kestävät 1-2 pankkipäivää lainan hyväksymisestä.

Kun haet Ferratum-lainaa ensimmäistä kertaa, rahat maksetaan tilille klo 07-23 välisenä aikana. Joustava-luoton nykyiset asiakkaat voivat tehdä nostoja luotolta 24 tuntia vuorokaudessa. Asiakaspalvelumme on aina auki 24/7.

MITEN MAKSAN LAINANI TAKAISIN?

Asiakkaalle toimitetaan lasku joko postitse tai sähköpostilla asiakkaan valinnan mukaan. Mikäli sinulla on Joustava-luottotili ja haluat laskun postitse, veloitamme paperilaskusta 2,90€/lasku. Koroton-pikavipin paperilasku on veloitukseton. Sähköpostitse toimitettava lasku on aina maksuton.

Joustava-asiakkaana sinun on mahdollista ladata PDF-muodossa kaikki laskusi viimeiseltä 12 kuukaudelta, kun olet kirjautunut asiakastilillesi. Kaikki laskutietosi löytyvät "Laskut"-osiosta, ja tätä kautta voit myös maksaa viimeisimmän Joustava-luoton laskusi verkkopankissa, Paytrail-palvelun avulla. Näin laskun takaisinmaksu kirjautuu järjestelmäämme välittömästi, ja luottosi saldo eli nostettavissa oleva laina päivittyy ajantasalle.

Laina tulee maksaa laskun eräpäivään mennessä. On tärkeää maksaa aina henkilökohtaisella viitenumerolla, jotta maksu kirjautuu heti oikein.

EN OLE SAANUT LASKUA / OLEN HÄVITTÄNYT LASKUN. MITEN TOIMIN?

On mahdollista, että lasku ohjautuu sähköpostipalvelimen roskapostiin. Jos lasku toimitetaan sinulle sähköpostitse, suosittelemme tarkistamaan, että löytyisikö lasku oman sähköpostisi roskakorista. Mikäli lasku toimitetaan sinulle postitse tai laskua ei löydy roskapostin joukosta, pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme. Ilmainen asiakaspalvelumme auttaa kaikissa laskutukseen liittyvissä kysymyksissä puhelimitse 0800 166 308 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@ferratum.fi 

Laskutus on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8.00 – 18.00, mutta asiakaspalvelumme vastaa myös laskutukseen liittyviin kysymyksiisi ympäri vuorokauden. 

Mikäli sinulla on Joustava-luottotili, löydät kaikki laskut PDF-muodossa 12 kuukauden ajalta kirjautuessasi palveluumme, osiosta nimeltä "Laskut".

VOINKO LYHENTÄÄ LAINAA TAI MAKSAA SEN KOKONAAN POIS SOVITTUA AIEMMIN?

Asiakkaalla on aina kuluttajansuojalain mukainen oikeus maksaa koko käytetty laina tai sen osa ennen luoton erääntymistä. 

Joustava-luoton kokonaislainasaldo näkyy tilille kirjautuessa osiossa nimeltä "Lainahistoria". Kyseiseltä välilehdeltä näet, kuinka paljon lainaa on luottolimittisi puitteissa sillä hetkellä nostettavissa.

VOINKO MAKSAA LUOTTOANI TAKAISIN YLIMÄÄRÄISILLÄ LYHENNYKSILLÄ?

Joustava-luottoa voi lyhentää maksutta ylimääräisillä lyhennyksillä. Lainan maksutiedot (tilinumero, viitenumero) löytyvät omalta asiakastililtä osiosta "Laskut", joilla ylimääräisen lyhennyksen voi suorittaa. Mikäli teet ylimääräisen maksusuorituksen ennen uuden laskun muodostumista ei tämä kohdistu tulevalle laskulle. Laskuja ei ole mahdollista maksaa etukäteen. Luoton laskut muodostuvat aina 14 vuorokautta ennen eräpäivää.

MAKSOIN TÄNÄÄN LASKUNI. KUINKA NOPEASTI MAKSU NÄKYY TILILLÄNI?

Maksun kirjautumiseen menee normaalisti 1-4 pankkipäivää. Kun käytössäsi on Joustava-luotto ja maksat laskun suoraan asiakastilisi kautta Paytrail-palvelun avulla, kirjautuu takaisinmaksu välittömästi. 

VOINKO SIIRTÄÄ LASKUNI ERÄPÄIVÄÄ TAI TEHDÄ MAKSUSUUNNITELMAN?

Eräpäivän siirto tai maksusuunnitelman tekeminen eivät ole mahdollisia. Joustava-luottoon voi hakea maksuvapaata kuukautta, jolloin ei tarvitse lyhentää nostettua lainaa. Maksuvapaata kuukautta haetaan oman asiakastilin kautta. Maksuvapaakuukauden hakeminen on maksutonta ja se myönnetään, kun sen vaatimukset täyttyvät. Maksuvapaa voidaan myöntää kaksi kertaa kahdentoista kuukauden aikana ja ei koskaan peräkkäisiin laskutuskausiin. Maksuvapaata ei myöskään voida myöntää Joustava-luoton ensimmäiselle laskulle. Luoton korko kertyy maksuvapaan aikana lainasaldolle normaalisti. Lisätietoa maksuvapaasta ja sen myöntämisestä saat Ferratumin asiakaspalvelusta, oman asiakastilisi Maksuvapaa-välilehdeltä ja tältä sivulta. Plus-lainassa ei ole maksuvapaan kuukauden ominaisuutta.

MITÄ TAPAHTUU, JOS EN PYSTY MAKSAMAAN LASKUANI ERÄPÄIVÄNÄ?

Mikäli et pysty lyhentämään lainaa sovittuna eräpäivänä, pyydämme tällöin ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme

MITEN HAEN LAINAKIELLON?

Lainakielto tulee tehdä aina kirjallisesti. Lainakieltoa haetaan toimittamalla allekirjoitettu, vapaamuotoinen ilmoitus asiasta joko sähköpostin liitteenä osoitteeseen asiakaspalvelu@ferratum.fi tai postitse. Lainakielto astuu voimaan heti. Lainakiellon purkupyyntö tulee tehdä myös kirjallisesti, allekirjoitetulla vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse tai postitettuna. Lainakiellon purkamisen jälkeen on 14 vrk karenssiaika ennen kuin asiakas voi nostaa uuden luoton. Karenssiaika alkaa siitä, kun olemme vastaanottaneet asiakkaan purkupyynnön.   

MITEN SAAN PIN-KOODIN FERRATUMIN ASIAKASTILILLE?

Uutena asiakkaanamme voit ottaa käyttöösi kätevän PIN-koodin. Joustava-luoton asiakkaille PIN-koodi lähetetään sähköpostilla automaattisesti. PIN-koodin tilaaminen edellyttää vahvan tunnistautumisen, eli verkkopankkitunnuksilla kirjautumisen palveluumme. Osiossa Omat tiedot voi valita itselleen sopivan 4-8 numeroisen koodin.  

OLEN UNOHTANUT PIN-TUNNUKSENI. MITEN SAAN UUDEN KÄYTTÖÖNI?

Voit tilata uuden PIN-tunnuksen tästä

 

Plus-laina

 

MITKÄ OVAT PLUS-LAINAN KOROT JA MUUT KULUT?

Plus-lainan ainoa kulu on nimellinen vuosikorko 78%. Plus-lainassa ei ole tilinhoitomaksuja, avauspalkkioita tai muita piilokuluja. Plus-lainan kokonaisuudessaan takaisinmaksettava summa riippuu siis lainasi suuruudesta, ja laina-ajasta. Plus-lainan sivulta löydät laskurin, jonka avulla voit testata erilaisia lainaominaisuuksia ja -vaihtoehtoja ennen lainan hakemista.

 

Prime-laina

 

MITKÄ OVAT PRIME-LAINAN KOROT JA MUUT KULUT?

Prime-lainan koron muodostuminen  on yksilöllinen, ja vaihtelee 5-45% välillä. Näin ollen Prime-lainan nimellinen vuosikorko on  5,12%-55,56% välillä. Kuten Plus-lainassa, ei Prime-lainassakaan ole minkäänlaisia tilinhoitomaksuja, lainatilin avauspalkkioita tai muita piilokuluja. Kokonaisuudessaan takaisinmaksettava summa riippuu siis Prime-lainan suuruudesta ja laina-ajasta. Löydät lainaesmierkkejä tältä sivulta, joten voit tutustua erilaisiin lainakokonaisuuksiin myös ennen lainan hakemusta.

 

Joustava-luotto

 

MINKÄSUURUINEN ON JOUSTAVA-LUOTON KUUKAUSILYHENNYS? 

Joustava-luotolta nostamaasi lainaa maksetaan takaisin kuukausittaisin vähemmäislyhennyksin. Vähimmäislyhennyksen suuruus on 10 % lainasaldosta, kuitenkin aina vähintään 100€. Laina, jonka loppusaldo on alle 100€, erääntyy seuraavassa laskussa kokonaan maksettavaksi. 

Käytetty laina eli avoin lainasaldo on halutessasi lyhennettävissä myös suuremmalla summalla. Tästä sinulta ei peritä lisäkuluja.  

KUINKA SUURISSA ERISSÄ LYHENNÄN LAINAANI, JOS HALUAN MAKSAA 2000 EURON LUOTON TAKAISIN VUODESSA?

Mikäli teet joka kuukausi eräpäivään mennessä 294,50 euron suorituksen, on kerralla nostettu 2000 euron laina maksettu takaisin 12 kuukauden aikana. Käytä tässä tapauksessa edellä mainittua tasalyhennystä laskussa näkyvän minimilyhennyksen sijaan. Huomioithan, että mm. myöhässä maksaminen tai luotolta uusien nostojen tekeminen pidentää takaisinmaksuaikaa.

KUINKA KAUAN LYHENNÄN 2000 EURON LUOTTOANI, JOS MAKSAN MINIMILYHENNYKSILLÄ?

Laskulla on eriteltynä minimilyhennyksen määrä, joka on 10% koko lainasaldosta. Jos kyseinen prosenttiosuus on alle 100 euroa, käytetään 100 euron lyhennyssummaa. Mikäli maksat luottoa takaisin minimilyhennyksillä viimeistään eräpäivään mennessä, etkä tee uusia nostoja, on 2000 euron laina maksettu takaisin 57 kuukaudessa. Huomioithan, että mm. myöhässä maksaminen tai luotolta uusien nostojen tekeminen pidentää takaisinmaksuaikaa. Voit myös halutessasi lyhentää lainaa myös suuremmalla summalla. Tästä ei peritä lisäkuluja. 

MILLÄ TILINUMEROLLA JA VIITTEELLÄ MAKSAN JOUSTAVA-LUOTON LYHENNYKSEN? MISTÄ LÖYDÄN LASKUNI?

Tilinumeron ja viitteen löydät laskustasi. Joustava-luoton laskussa on aina sama tili- ja viitenumero. Halutessasi voit tehdä myös ylimääräisiä lyhennyksiä kyseisillä maksutiedoilla. Ylimääräiset lyhennykset ovat maksuttomia.

Kun sinulla on käytössäsi Joustava-luottotili, löydät kaikki laskusi viimeisen 12 kuukauden ajalta PDF-muodossa kirjautuessasi palveluumme. Laskutiedot löydät oman asiakastilisi "Laskut"-välilehdeltä. Samalla sivulla voit suoraan maksaa viimeisimmän laskun verkkopankissasi, Paytrail-palvelun avulla. Verkkopankkimaksua suorittaessasi voit halutessasi muuttaa lyhennyksen summaa suuremmaksi; emme peri lisäkuluja ylimääräisistä lyhennyksistä.

Palvelussamme verkkopankin kautta maksettu lasku kirjautuu järjestelmäämme välittömästi. 

MITEN JOUSTAVA-LUOTOLTA NOSTETTUA LAINAA LYHENNETÄÄN? 

Ensin lyhennät lainasta nostopalkkiota ja sen jälkeen korkokuluja. Näiden jälkeen lyhennyksesi kohdistuvat pääomaan, eli maksat tällöin takaisin varsinaista käyttämääsi lainaa.

MITEN IRTISANON JOUSTAVA-LUOTON?

Joustava-luoton voi irtisanoa vasta, kun avoin lainasaldo on maksettu kokonaisuudessaan takaisin. Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti ja allekirjoitettuna vapaamuotoisena ilmoituksena joko sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@ferratum.fi tai postitse

MIKÄ ON FERRATUM-MOBIILISOVELLUS?

Ferratumin mobiilisovelluksella voit hakea Joustava-luottoa ja tehdä nostoja luotolta ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelu toimii iPhone- ja Android-älypuhelimissa. 

MISTÄ MOBIILISOVELLUKSEN SAA?

Ferratum-mobiilisovelluksen voi ladata maksutta App Storesta ja Google Playsta.

» Lataa Ferratum mobiilisovellus iPhonelle

» Lataa Ferratum mobiilisovellus Androidille

 

Hae Joustavaa

 

Haluatko tietää lisää lainoista ja lainanhakuun liittyvistä asioista? Lue lisää:

 

Tervetuloa chattiin!

The chat is not available.

Chat ei ole tällä hetkellä käytössä.
Jätä meille viesti

Kiitos viestistäsi, vastaamme mahdollisimman pian.

System error