Usein kysytyt kysymykset

Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin. 

Lue tästä lisää tietoa päivitetystä tietosuojaselosteestamme.

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 8-20 välisenä aikana.

Yleistä

MIKÄ ON FERRATUM?

Ferratum on suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa mahdollisuuden nopeaan, joustavaan ja vakuudettomaan rahoitukseen. Ferratum Finland on osa Ferratum Oyj:tä, joka on listattu Frankfurtin pörssin päälistalla. Luotettavana luotonantajana Ferratum pitää huolta asiakkaistaan ja näin ollen toimintamme perustuu vastuulliseen ja hyvään luotonantotapaan. Ferratum Finland Oy on rekisteröity Etelä-Suomen aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin 29.12.2010. Lisätietoa aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Yleistä Ferratumista

Ferratum maailmalla

KUKA VOI HAKEA FERRATUM-LAINAA?

Ferratumin Joustava-lainaa voi hakea jokainen 20 vuotta täyttänyt luottokelpoinen ja raha-asiansa hyvin hoitanut henkilö. Kaikilla hakijoilla tulee olla oma sähköpostiosoite ja matkapuhelinliittymä. Lainanhakua varten tarvitset myös verkkopankkitunnuksesi. Pankkitilin tulee olla henkilökohtainen. Ennen kuin haet lainaa, suosittelemme tutustumaan tarkasti lainaehtoihin: Joustava-luoton lainaehdot

Ferratumin uutena asiakkaana käytössäsi on Joustava-luotto. Ferratumin nykyisenä asiakkaana voit hakea Joustava-luottoa, jolta tarvitsemasi laina 2000 € asti on nostettavissa koska vain.

Näin käytät Joustavaa

MILLOIN ASIAKASPALVELU ON AVOINNA?

Ferratum Finland Oy:n asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8-20 välisenä aikana. Laskutus on avoinna arkisin klo 8-20 välisenä aikana. Olemme tavoitettavaissa puhelimitse ja sähköpostilla lainaa hakiessa ja laskutukseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi sivuiltamme löytyy asiakaspalveluchat.

MINULLA JA PUOLISOLLANI ON YHTEINEN PANKKITILI. MINULLA ON AVOIN LAINA. VOIKO PUOLISONI TÄSTÄ HUOLIMATTA HAKEA LAINAA SAMALLE TILINUMEROLLE?

Puoliso ei voi hakea lainaa, sillä päällekkäisiä lainoja ei myönnetä samalle tilinumerolle. Puoliso voi hakea lainaa omalle tilinumerolle.

VOINKO HAKEA LAINAA TOISEN HENKILÖN TILINUMEROLLA?

Tämä ei ole mahdollista. Henkilökohtainen pankkitili on edellytys sille, että laina voidaan myöntää. 

VOINKO HAKEA KAHTA ERI FERRATUM-LAINAA SAMAAN AIKAAN?

Emme myönnä kahta päällekkäistä lainaa yhtä aikaa. Ennen uuden lainan hakemista sinulla tulee olla maksettuna kaikki takaisinmaksuerät aikaisemmasta lainastasi. Esimerkiksi mikäli sinulla vielä takaisinmaksamaton Prime-laina, et voi hakea lainaa Joustava-luotolta ennen takaisinmaksua.  

MITEN KIRJAUDUN VERKKOPALVELUUN?

Uutena asiakkaana sinun tulee kirjautua verkkopalveluun Tupas-tunnistautumispalvelun kautta. Tällöin tarvitset tunnistautumiseen verkkopankkitunnukset. Halutessasi voit tunnistautua myös mobiilivarmenteella. Nykyisenä asiakkaana voit kirjautua palveluun puhelinnumerosi ja henkilökohtaisen PIN tunnuksen avulla. Mikäli muutat tietojasi omalla asiakastililläsi, tulee sinun tunnistautua aina verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

SAIN LÄHETTÄMÄÄNI HAKEMUKSEEN HYLKÄÄVÄN VASTAUKSEN "PUUTTEELLISET TAI VÄÄRÄT TIEDOT". MITÄ TÄMÄ TARKOITTAA?

Puutteelliset tai väärät tiedot tarkoittavat, että hakemuksesta on jäänyt puuttumaan jokin tieto. Tällöin esimerkiksi tilinumero tai osoitetiedot ovat jääneet puutteellisiksi, lähetetyt tiedot ovat virheellisiä tai tiedot ovat väärässä järjestyksessä. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme asian korjaamiseksi!

KUINKA NOPEASTI LAINA MAKSETAAN TILILLENI?

Kun haet Ferratum-lainaa ensimmäistä kertaa, rahat maksetaan tilille klo 7-23 välisenä aikana. Joustava-luoton nykyiset asiakkaat voivat tehdä nostoja luotolta 24 tuntia vuorokaudessa. Rahansiirrot tehdään järjestelmästämme heti. Säästöpankin, Oma Säästöpankin, Aktian, Handelsbankenin ja S-Pankin rahansiirrot eivät ole reaaliaikaisia. Raha näkyy asiakkaan tilillä jopa viidessä minuutissa, mutta toisinaan rahan siirrossa saattaa kestää useampia pankkipäiviä (etenkin viikonloppuisin tai pyhäpäivinä). 

MITEN MAKSAN LAINANI TAKAISIN?

Asiakkaalle toimitetaan lasku joko postitse tai sähköpostilla asiakkaan valinnan mukaan. Mikäli sinulla on Joustava-luottotili ja haluat laskun postitse, veloitamme paperilaskusta 2,90 €/lasku. Sähköpostitse toimitettava lasku on aina maksuton.

Joustava-asiakkaana sinun on mahdollista ladata PDF-muodossa kaikki laskusi viimeiseltä 10 kuukaudelta, kun olet kirjautunut asiakastilillesi. Kaikki laskutietosi löytyvät "Laskut"-osiosta, ja tätä kautta voit myös maksaa viimeisimmän Joustava-luoton laskusi omalta asiakassivultasi, Paytrail-palvelun avulla. Näin laskun takaisinmaksu kirjautuu järjestelmäämme välittömästi, ja nostettavissa oleva laina päivittyy ajantasalle. Lainan kokonaissaldo päivittyy 1-2 pankkipäivän viiveellä.

Laina tulee maksaa laskun eräpäivään mennessä. On tärkeää maksaa aina henkilökohtaisella viitenumerolla, jotta maksu kirjautuu heti oikein.

EN OLE SAANUT LASKUA / OLEN HÄVITTÄNYT LASKUN. MITEN TOIMIN?

On mahdollista, että lasku ohjautuu sähköpostipalvelimen roskapostiin. Jos lasku toimitetaan sinulle sähköpostitse, suosittelemme tarkistamaan, että löytyisikö lasku oman sähköpostisi roskapostikansiosta. Mikäli lasku toimitetaan sinulle postitse tai laskua ei löydy roskapostin joukosta, pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme. Ilmainen asiakaspalvelumme auttaa kaikissa laskutukseen liittyvissä kysymyksissä puhelimitse 0800 166 308 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@ferratum.fi 

Mikäli sinulla on Joustava-luottotili, löydät kaikki laskut PDF-muodossa 10 kuukauden ajalta kirjautuessasi palveluumme, osiosta nimeltä "Laskut".

SAIN LASKUN SÄHKÖPOSTITSE OSOITTEESTA LASKUTUS@FERRATUM.FI, JOSSA SANOTAAN MAKSAMISEN TAPAHTUVAN ACCEPTEMAIL-PALVELUN AVULLA. MISTÄ ON KYSE?

AcceptEmail on palveluntarjoaja, jota käytämme laskujen lähettämiseen. Näet sähköpostistasi laskun tiedot, summan ja käytettävän viitenumeron. Kun klikkaat itsesi eteenpäin ja vahvistat maksun, laskun tila sähköpostiviestissä muuttuu sinisestä (maksamaton) vihreäksi (maksettu). Lisää tietoa AcceptEmailista löydät täältä!

MAKSOIN TÄNÄÄN LASKUNI. KUINKA NOPEASTI MAKSU NÄKYY TILILLÄNI?

Maksun kirjautumiseen menee normaalisti 1-4 pankkipäivää. Kun käytössäsi on Joustava-luotto ja maksat laskun suoraan asiakastilisi kautta Paytrail-palvelun avulla, kirjautuu takaisinmaksu välittömästi. 

MITEN HAEN LAINAKIELLON?

Lainakielto tulee tehdä aina kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostilla tai chat-palvelussamme. Lainakielto astuu voimaan heti. Lainakiellon purkupyyntö tulee tehdä kirjallisesti, vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@ferratum.fi  tai postitettuna. Lainakiellon purkamisen jälkeen on 14 vrk karenssiaika ennen kuin asiakas voi nostaa uuden luoton. Karenssiaika alkaa siitä, kun olemme vastaanottaneet asiakkaan purkupyynnön.   

MITEN SAAN PIN-KOODIN FERRATUMIN ASIAKASTILILLE?

Uutena asiakkaanamme voit ottaa käyttöösi kätevän PIN-koodin. Joustava-luoton asiakkaille PIN-koodi lähetetään sähköpostilla automaattisesti. PIN-koodin muuttaminen edellyttää vahvan tunnistautumisen, eli verkkopankkitunnuksilla kirjautumisen palveluumme. Osiossa Omat tiedot voi valita itselleen sopivan 4-8 numeroisen koodin.  

OLEN UNOHTANUT PIN-TUNNUKSENI. MITEN SAAN UUDEN KÄYTTÖÖNI?

Voit tilata uuden PIN-tunnuksen tästä

 

Haluatko tietää lisää lainoista ja lainanhakuun liittyvistä asioista? Lue lisää:

Hyvä luotonantotapa

Joustoluotto

Kirjautuminen verkkopalveluun

Lainahakemus

Lainapäätös

Mikä on kulutusluotto?

Paytrail - Joustava-luoton laskun maksu oman asiakastilin kautta

AcceptEmail - laskun maksaminen suoraan sähköpostin kautta

PIN-koodin vaihtaminen

Maksuvapaa kuukausi

Joustava-luotto

PALJONKO OVAT LAINAN KÄSITTELYKULUT? ENTÄ LAINAN TAKAISINMAKSUAIKA?

Ferratum-lainojen käsittelykulut ja maksuajat löytyvät lainatuotteiden sivuiltaJoustava-luotolta lainaa nostettaessa asiakkaalta ei peritä nostopalkkiota tai tilinhoitomaksuja. Voit maksaa lainaa takaisin joustavasti haluamissasi erissä. Minimilyhennys on 3 % lainasta, mutta kuitenkin vähintään 20 €. Minimilyhennyksen suuruus riippuu lainasi nimellisestä vuosikorosta, eikä sitä voi itse päättää. Löydät minimilyhennyksesi määrän luottosopimuksestasi. Lainan ensimmäinen lasku toimitetaan asiakkaalle 14 vrk ennen eräpäivää.

MITKÄ SEIKAT VAIKUTTAVAT LAINANSAANTIIN?

Lainansaantiin vaikuttavat hakijan ikä ja maksukäytöshistoria. Lisäksi hakijalla täytyy olla vakituinen osoite Suomessa, jotta laina voidaan myöntää. Joustava-luottoa hakevan tulee olla vähintän 20-vuotias.

MITEN HAEN FERRATUM-LAINAA?

Kaikki lainahakemukset tulee tehdä Internetin välityksellä. Löydät kirjautumissivun osoitteessa www.ferratum.fi/kirjaudu. Ferratumin lainanhaku toimii kaikilla laitteilla, joten voit hakea lainaa tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla.

KUINKA NOPEASTI SAAN LAINAPÄÄTÖKSEN?

Lainapäätös annetaan muutamassa minuutissa. Uusien luottosopimuksien rahansiirrot teemme klo 7-23 välisenä aikana. Nykyisille Joustava-asiakkaille rahansiirrot tehdään kellon ympäri lainaa nostettaessa. Ruuhka-aikoina käsittelyssä saattaa kulua hieman enemmän aikaa.

MINKÄSUURUINEN ON JOUSTAVA-LUOTON KUUKAUSILYHENNYS? 

Joustava-luotolta nostamaasi lainaa maksetaan takaisin kuukausittaisin vähimmäislyhennyksin. Vähimmäislyhennyksen suuruus on 3 % lainasaldosta, kuitenkin aina vähintään 20 €. Laina, jonka loppusaldo on alle 20 €, erääntyy seuraavassa laskussa kokonaan maksettavaksi. 

Käytetty laina eli avoin lainasaldo on halutessasi lyhennettävissä myös suuremmalla summalla. Tästä sinulta ei peritä lisäkuluja.  

KUINKA SUURISSA ERISSÄ LYHENNÄN LAINAANI, JOS HALUAN MAKSAA 2000 EURON LUOTON TAKAISIN VUODESSA?

Tyypilliselle asiakkaalle todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 21,94 %. Luoton arvioitu kokonaiskustannus on 2216,65 € olettaen, että asiakas nostaa kerralla 2000 € ja maksaa sen takaisin 12 kk-erässä. Esimerkin kk-erien summat: 1. 200,00 € 2. 197,22 €, 3. 194,44 €, 4. 191,66 €, 5. 188,89 €, 6. 186,11 €, 7. 183,33 €, 8. 180,55 €, 9. 177,78 €, 10. 175,00 €, 11. 172,22 €, 12. 169,44 €. 

VOINKO MAKSAA LUOTTOANI TAKAISIN YLIMÄÄRÄISILLÄ LYHENNYKSILLÄ TAI MAKSAA SEN KOKONAAN POIS SOVITTUA AIEMMIN?

Asiakkaalla on aina kuluttajansuojalain mukainen oikeus maksaa koko käytetty laina tai sen osa ennen luoton erääntymistä. Voit siis lyhentää Joustava-luottoasi maksutta ylimääräisillä lyhennyksillä. Lainan maksutiedot (tilinumero, viitenumero) löytyvät omalta asiakastililtä osiosta "Laskut", joilla ylimääräisen lyhennyksen voi suorittaa. Mikäli teet ylimääräisen maksusuorituksen ennen uuden laskun muodostumista ei tämä kohdistu tulevalle laskulle. Laskuja ei ole mahdollista maksaa etukäteen. Luoton laskut muodostuvat aina 14 vuorokautta ennen eräpäivää. 

Joustava-luoton kokonaislainasaldo näkyy tilille kirjautuessa osiossa nimeltä "Lainahistoria". Kyseiseltä välilehdeltä näet, kuinka paljon lainaa on luottolimiittisi puitteissa sillä hetkellä nostettavissa.

MITÄ TAPAHTUU, JOS EN PYSTY MAKSAMAAN LASKUANI ERÄPÄIVÄNÄ?

Mikäli et pysty lyhentämään lainaa sovittuna eräpäivänä, pyydämme tällöin ottamaan yhteyttä laskutukseemme

MILLÄ TILINUMEROLLA JA VIITTEELLÄ MAKSAN JOUSTAVA-LUOTON LYHENNYKSEN? MISTÄ LÖYDÄN LASKUNI?

Tilinumeron ja viitteen löydät laskustasi. Joustava-luoton laskussa on aina sama tili- ja viitenumero. Halutessasi voit tehdä myös ylimääräisiä lyhennyksiä kyseisillä maksutiedoilla. Ylimääräiset lyhennykset ovat maksuttomia.

Kun sinulla on käytössäsi Joustava-luottotili, löydät kaikki laskusi viimeisen 10 kuukauden ajalta PDF-muodossa kirjautuessasi palveluumme. Laskutiedot löydät oman asiakastilisi "Laskut"-välilehdeltä. Samalla sivulla voit suoraan maksaa viimeisimmän laskun verkkopankissasi, Paytrail-palvelun avulla. Verkkopankkimaksua suorittaessasi voit halutessasi muuttaa lyhennyksen summaa suuremmaksi; emme peri lisäkuluja ylimääräisistä lyhennyksistä.

Palvelussamme verkkopankin kautta maksettu lasku kirjautuu järjestelmäämme välittömästi. 

MITEN JOUSTAVA-LUOTOLTA NOSTETTUA LAINAA LYHENNETÄÄN? 

Ensin lyhennät lainasta mahdollista nostopalkkiota ja sen jälkeen korkokuluja. Näiden jälkeen lyhennyksesi kohdistuvat pääomaan, eli maksat tällöin takaisin varsinaista käyttämääsi lainaa.

VOIKO JOUSTAVA-LUOTON ERÄPÄIVÄÄ MUUTTAA?

Kyllä, Joustava-luotolla eräpäivän siirto on mahdollista. Pyydämme olemaan asiasta yhteydessä asiakaspalveluumme. Kyseessä on pysyvä muutos, joka koskee kaikkia tulevia takaisinmaksujen eräpäiviä. Eräpäivän siirto tulee voimaan vasta seuraavalle laskutuskaudelle ja se tulee tehdä viimeistään kolme päivää ennen laskutuskauden päättymistä. Eräpäivän siirtoa tehdessä yhdestä laskutuskaudesta voi tulla tavallista kuukauden jaksoa pidempi ja tänä aikana lainan korko kerääntyy tavallisesti. Mikäli eräpäivä siirtyy eteenpäin, kertyy kyseiseltä ajalta enemmän korkoja suhteessa pääomaan. Eräpäivää voi vaihtaa vain kerran kuuden kuukauden aikana. Eräpäivää voidaan siirtää vain, kun asiakkaalla ei ole myöhässä olevia laskuja. Muissa lainoissamme eräpäivän muuttaminen ei ole mahdollista.

Joustava-luottoon voit hakea myös maksuvapaata kuukautta, jolloin ei tarvitse lyhentää nostettua lainaa. Maksuvapaata kuukautta haetaan oman asiakastilin kautta. Maksuvapaakuukauden hakeminen on maksutonta ja se myönnetään, kun sen vaatimukset täyttyvät. Maksuvapaa voidaan myöntää kaksi kertaa kahdentoista kuukauden aikana ja ei koskaan peräkkäisiin laskutuskausiin. Maksuvapaata ei myöskään voida myöntää Joustava-luoton ensimmäiselle laskulle. Luoton korko kertyy maksuvapaan aikana lainasaldolle normaalisti. Lisätietoa maksuvapaasta ja sen myöntämisestä saat Ferratumin asiakaspalvelusta, oman asiakastilisi Maksuvapaa-välilehdeltä ja tältä sivulta

MIKSI YÖAIKAAN HAKEMAANI LAINAA EI MAKSETA TILILLENI HETI? 

Lain mukaan uusia lainoja voidaan myöntää ja maksaa asiakkaille vain klo 7-23 välisenä aikana. Näin ollen voit hakea lainaa kellon ympäri ja myönnetty laina maksetaan tilillesi kello 7 jälkeen. Tämä koskee kaikkia tuotteitamme, mutta Joustava-luoton osalta vain ensimmäistä nostoa. Ongelmatilanteissa tai muissa kysymyksissä asiaan liittyen voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

MITEN IRTISANON JOUSTAVA-LUOTON?

Joustava-luoton voi irtisanoa vasta, kun avoin lainasaldo on maksettu kokonaisuudessaan takaisin. Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@ferratum.fi tai postitse

 

Hae Joustavaa

 

 

Hinnasto

JOUSTAVA-LUOTTO

Joustava-luotolta nostettua luottoa on lyhennettävä vähintään 3 % nostetun luoton ja kertyneiden luottokustannusten määrästä. Minimilyhennyssumma on kuitenkin vähintään 20 €.

Avauspalkkio 0 €
Tilinhoitomaksut 0 €
Nostopalkkio 0 €
Nimellinen vuosikorko 20 %
Todelliset kulut huomioiva vuosikorko 21,94 %
Maksuvapaa kuukausi 0 €

Huom! Lue vaatimukset maksuvapaan kuukauden hakemiseen.

 

MUUT LISÄPALVELUT

Eräpäivän siirto 0 €
Eräpäivän muistutuspalvelu 0 €
Huomautusmaksu 14 vuorokautta viivästyneestä maksusta 5 €
Paperilasku 2,90 €

Huom! Sähköpostilasku on täysin ilmainen.

 

Asiakaspalvelumme on avoinnna arkisin klo 8-20 välisenä aikana. Yhteystiedot löydät täältä.