Lainavertailu

Kun tarvitset lainaa arjen menoihin tai suuremman hankinnan rahoittamiseksi, ovat vaihtoehtoina esimerkiksi pankkien tarjoamat erilaiset kulutusluotot ja käyttölainat. Vastaavan kaltainen lainatuote Ferratumilla on Joustava, joka on 2000 € jatkuva luotto. Luotto toimii kulutusluoton tapaan, eli luoton myöntämisen jälkeen siltä voi tehdä tarvitsemansa suuruisia lainanostoja ilman erillistä hakemusta. Perinteisten pankkien vastaavista lainatuotteista Joustava-luotto eroaa lyhyemmän hakuprosessinsa osalta – parhaimmillaan luoton saa käyttöön alle 10 minuutissa hakemuksen avaamisesta, verkkopankkitunnuksilla ja ilman erillisiä selvityksiä. 

Oikeanlaista rahoitusta omiin tarpeisiinsa etsiessä erilaisia lainavaihtoehtoja kannattaa vertailla huolellisesti. Joissain tapauksissa lainansaannin nopeus ja mahdollisuus nostaa lainaa erissä voivat olla lainan korkotasoa tärkeämpiä kriteereitä. Rahantarpeen kesto ja luonne merkitsevät oleellisesti oikeanlaisen lainatuotteen valinnassa. 

Tällä sivulla esittelemme joitain eri pankkien kulutusluottoja ja käyttölainoja. Olemme vertailleet mm. lainojen hakuprosesseja ja muita ominaisuuksia erilaisia käyttötarpeita silmälläpitäen.  Näitä tietoja hyöydyntäen voit alustavasti arvioida, sopisiko pankin perinteinen käyttölaina tai kulutusluotto vai kenties nopeammalla aikataululla käyttöön saatava Joustava-luotto paremmin tarpeeseesi.

Millaisia eri lainatuotteita kuluttajille on?

Nordea Joustoluotto

Nordea tarjoaa vakuudetonta kertaluottoa 2000 eurosta 25 000 euroon erilaisiin tarpeisiin matkailusta veneen hankintaan. Luottoa voi hakea verkkopankissa, Nordean konttorissa tai asiakaspalveluun soittamalla. Lainapäätös luvataan hakukanavasta riippumatta heti ja laina maksetaan hakijan tilille kokonaisuudessaan välittömästi lainapäätöksen jälkeen. Alle 2000 € lainatarpeeseen Nordea tarjoaa erilaisia korttiluottojaan.    

Myös Ferratum Joustava-luotto toimii hieman luottokortin tapaan, mutta luoton käytöstä ei peritä kiinteitä kuukausimaksuja ja luotolta voit nostaa rahaa suoraan omalle tilillesi. Suurempien hankintojen, kuten auton tai veneen, rahoittamiseksi Nordealla on tarjolla on vakuudellinen kulutusluotto, jonka määrä määräytyy hakijan maksukyvyn mukaan ja vaatii tältä vakuuden. Joustava-luoton määrä on aina 2000 € luottopäätöksen ollessa myönteinen eikä lainanhakijalta vaadita vakuuksia. 

OP Joustoluotto

OP-pankin rahantarpeeseen 1000 eurosta ylöspäin tarjoama lainatuote on Joustoluotto. 1000 euron Joustoluotto on pienin OP-pankin tarjoamista kulutusluotoista ja myös alaraja luotolta tehtävälle nostolle. Mikäli siis käyttöönsä tarvitsee vain 1000 € luoton, olisi koko summa tässä tapauksessa nostettava tilille kerralla. OP-pankin kotisivulla luottopäätös luvataan viimeistän kahden päivän sisällä hakemuksesta. Joustoluottoa hakeakseen tulee olla OP-pankin olemassaoleva, pitkäaikainen pääasiallinen asiakas. Joustava-luottoa voivat hakea myös Ferratumin täysin uudet asiakkaat ja luottopäätöksen sekä 2000 € luoton saa käyttöönsä heti. 

Joustoluotto on OP-pankin ainoa alle 2000 euron lainatarpeeseen tarjoama lainatuote. 3000 eurosta ylöspäin OP-pankki tarjoaa Täsmäluottoa tai jatkuvaa luottoa, joista edellinen on kertalaina ja jälkimmäinen nimensä mukaisesti jatkuva luotto. 2000 € Joustava-luottoa taas voi käyttää haluamallaan tavalla – luotolta voi tehdä tarvitsemansa suuruisen noston milloin vain tai vaikka nostaa koko 2000 € lainan tilille heti luottopäätöksen saatuaan. Tällä hetkellä OP-pankilta ei ole mahdollista hakea alle 1000 € lainaa pelkällä verkkohakemuksella. 

Santander vakuudettomat lainat

Santanderin lainatuote on 2000-50000 € vakuudeton kulutusluotto.

Santander markkinoi lainatuotettansa erilaisiin käyttötarkoituksiin kuten harrastusten, juhlien tai kodinelektroniikkahankintojen rahoittamiseen. Lainan käyttökohteesta riippumatta lainaa voi hakea kuitenkin vain 2000 eurosta ylöspäin ja käytännössä kyse on samasta vakuudettomasta kertalainasta. Tällä hetkellä Santanderin tuotevalikoimassa ei ole tätä pienempiä kertalainoja tai useammassa erässä käytettävää luottoa. Ferratumin Joustava-luottoa voi myös käyttää haluamaansa tarkoitukseen, eikä lainanoston minimimäärää ole määritetty tai lainanostojen määrää 2000 € sisällä rajoitettu. 

Santander ei myönnä kulutusluottoa alle 26-vuotiaille hakijoille tai hakijalle, jonka bruttotulot ovat alle 16 500 vuodessa. Useimmista muista lainantarjoajista poiketen pelkkä sähköinen lainahakemus ei riitä lainapäätöksen saamiseksi. Lopullinen lainapäätös vaatii hakijalta erillisten liitteiden toimittamista sähköisesti tai postitse.  Monivaiheisen hakuprosessin ja mahdolliset postitusajat huomioiden Santander-kulutusluoton saaminen käyttöön voi kestää parhaimmillaan yli viikon hakemuksen lähettämisestä. Esimerkiksi Ferratum ei vaadi Joustava-luottoa hakevalta erillisiä liitteitä ja myönnetty laina on hakijan käytössä keskimäärin noin 20 minuutin kuluessa hakemuksen avaamisesta.  

Danske Bank Käyttölaina

Käyttölaina on Danske Bankin tarjoama rahoitusvaihtoehto arjen hankintoihin tai suunnittelemattomien menojen varalle. Käyttölaina on ominaisuuksiltaan tässä esitellyistä lainatuotteista lähimpänä Ferratumin Joustava-luottoa. Rahaa siirrettään omalle tilille itse määritellyissä erissä ja takaisinmaksettu osuus luotosta lisätään takaisin käytettävissä olevaan luottosaldoon. Käyttölainaa voidaan myöntää 2000-10000 €, riippuen hakijan asiakkuustyypistä Danske Bankissa.  Lainan hakeminen vaatii olemassaolevaa asiakkuutta Danske Bankissa, sillä lainaa haetaan oman verkkopankin kautta. Pankin lainasivuilta ei löydy tietoa, kuinka nopeasti luoton voi saada käyttöönsä. 

Kuten valtaosassa muidenkin pankkien tarjoamista lainatuotteista, myös Danske Bankin Käyttölainasta maksettava korko vaihtelee hakijakohtaisesti. Korko määrittyy muuttuvan viitekoron ja pankin tekemän hakijakohtaisen arvion perusteella. Joustava-luotossa korko ja lainan hinta on kaikille sama. Korko ei vaihtele yleisen korkotason mukana ja jos luottopäätös on myönteinen, lainan saa samalla kiinteällä korkoprosentilla hakijasta riippumatta. Käyttölainasta on mahdollista hakea kahta maksuvapaata kuukautta vuodessa, ja sama ominaisuus on myös Ferratumin Joustava-luotossa. 

Milloin Ferratum Joustava-luotto sopisi tarpeeseeni?

Joustava-luoton etuna perinteisten pankkien tarjoamiin lainatuotteisiin on hakuprosessin vaivattomuus ja nopeus. 2000 € luoton voi saada käyttöönsä alle 10 minuutissa, yhden hakemuksen täyttämällä ja verkkopankkitunnuksilla hakijan pankista riippumatta. Koko 2000 € laina on mahdollista nostaa vaikka heti kun luotto on myönnetty, esimerkiksi käsirahan maksamista varten.

Joustava on kertalainaa parempi vaihtoehto kuitenkin erityisesti silloin, jos luottoa haluaa käyttää valitsemissaan erissä aina tarvitsemansa suuruisena. Lainanostoja voi tehdä ilman erillistä hakemusta vaikka oman puhelimen kautta. Noston voi tehdä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa ja näin lainan saamista käyttöönsä ei tarvitse odottaa seuraavaan pankkipäivään.   

Joustava-luoton hakemista kannattaa harkita silloin, jos isommankin lainan haluaa käyttöönsä nopealla aikataululla tai helppokäyttöisen vararahaston, josta oikean kokoisen lainan saa tililleen minuuteissa milloin vain.